avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Sunt in prag de divort si as dori sa stiu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Sunt in prag de divort si as dori sa stiu daca am ...

Buna ziua! Sunt in prag de divort si as dori sa stiu daca am dreptul legal la banii sotului meu proveniti din vanzarea unei paduri.Sunt casatorita cu el de 20 de ani.Suma incasata este destul de mare si banii sunt depusi intr un cont care este pe numele lui.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 10:30, 2 Septembrie 2024
Dacă era pădurea lui, nu, nu aveti dreptul. Nu contează cât timp ati fost casatoriti.
Dacă moare cat sunteti casatoriti, il mosteniti.
Dacă pădurea a fost cumpărată in timpul căsătoriei sau a fost donata catre ambii soti ori a provenit dintr-un contract de întreținere încheiat cu ambii soti atunci aveti și dvs dreptul la acei bani.
În orice caz, mai întâi se soluționează divortul și ulterior se solicita partajul bunurilor.
Contactați un avocat și discutați în detaliu toate aspectele juridice referitoare la situația dvs.
Padurea este mostenire de la tatal sau care a decedat acum 43 de ani.Va multumesc frumos pt raspuns! Toate cele bune!

Avocat Neagu Elena a scris:

Dacă pădurea a fost cumpărată in timpul căsătoriei sau a fost donata catre ambii soti ori a provenit dintr-un contract de întreținere încheiat cu ambii soti atunci aveti și dvs dreptul la acei bani.
În orice caz, mai întâi se soluționează divortul și ulterior se solicita partajul bunurilor.
Contactați un avocat și discutați în detaliu toate aspectele juridice referitoare la situația dvs.

Multumesc frumos! Toate cele bune!

gi-jane2 a scris:

Dacă era pădurea lui, nu, nu aveti dreptul. Nu contează cât timp ati fost casatoriti.
Dacă moare cat sunteti casatoriti, il mosteniti.

Banii obținuți din vânzarea pădurii NU intră la partaj, pentru că sunt obținuți din vânzarea unui bun propriu, al lui personal.
Doar bunurile comune obținute pe timpul căsătoriei se partajează la divorț.

Moștenirea la modul general este bun propriu al moștenitorului, care nu poate face obiectul unui partaj la divorț.
Ultima modificare: Luni, 2 Septembrie 2024
Dapix, utilizator

~ final discuție ~