avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Activitate Stefania42

Activitate Stefania42

Vă mulțumesc :)

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Căutați pe fb sunt n grupuri dedicate av stagiari,celor care susțin examen de admitere în barou etc.

Buna ziua, sunt absolventă de Drept si anul acesta doresc sa dau examenul de admitere în Profesia de Avocat :) Ma interesează să știu printre altele , daca sunt publicate raspunsurile aferente grilelor de examen din anii trecuți. Dacă da, care este site-ul pe care le-as putea gasi? Vă rog mult sa ma ajutați cu acestă problemă. Vă mulțumesc anticipat :)
Am explicat mai sus faptul ca m-am exprimat gresit si este vorba de penalitati

ynocentta a scris:

Ce inteleget dv prin "interese"
Daca este vorba despre penalitati ,aplicate la suma de baza ,acestea greu pot fi neachitate
Dispozitia in vigoare impune ca plata sa se faca concomitent pentru suma de baza si penalitatile aferente,astfel incat sa nu mai existe sume cu titlu de restanta care eventual sa atraga alte penalitati

Nu shtiu sa va spun exact , dar cred ca sunt destui ani. Ea locuieste de 11 ani in Spania si acum mi-a zis sa intreb ca nu stia unde sa intrebe

Danielcc a scris:

De cati ani nu a mai plătit intretinerea daca s-a ajuns la 8000 ron?

Are acesta datorie de cativa ani
Va multumesc!! :)

latka a scris:

1. Cred ca e vorba de asociatie de proprietari, nu de locatari.
2. Nu exista interese, ci doar penalitati.
3. Nu exista lege care sa stearga penalitatile. Chiar daca ar plati datoria initiala.
Legea 196/2018
Articolul 77
(1)Asociatia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalitati pentru orice suma cu titlu de restanta, afisata pe lista de plata. Penalitatile nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de intarziere si se vor aplica numai dupa o perioada de 30 de zile de la termenul scadent pentru plata, fara ca suma penalitatilor sa poata depasi suma la care s-au aplicat.
(2)Termenul de plata a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, afisate pe lista lunara de plata, este de maximum 30 de zile calendaristice de la data afisarii.
(3)Sumele rezultate din aplicarea penalitatilor de intarziere, prevazute la alin. (1), se includ in fondul de penalitati al asociatiei de proprietari si se vor utiliza cu prioritate pentru plata penalitatilor impuse asociatiei de proprietari de catre terti, precum si pentru cheltuieli cu reparatiile asupra proprietatii comune, reabilitarea termica sau consolidarea condominiului. Sumele rezultate din aplicarea penalitatilor de intarziere nu pot fi utilizate si in alte scopuri.

Articolul 78
(1)Administratorul este obligat sa notifice, in scris, proprietarul care are plati restante la cheltuielile comune ale imobilului asupra datoriilor si sa instiinteze presedintele si comitetul executiv al asociatiei de proprietari despre restante.
(2)Asociatia de proprietari, prin presedinte, are dreptul de a actiona in instanta proprietarul care se face vinovat de neplata cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei mai mult de 60 de zile de la termenul scadent, respectiv 90 zile de la afisarea listei, informand membrii asociatiei prin afisare la avizier.
(3)Actiunea asociatiei de proprietari este scutita de taxa de timbru, atat in prima instanta, cat si in cazul exercitarii de catre aceasta a cailor de atac, ordinare sau extraordinare.
(4)Sentinta data in favoarea asociatiei de proprietari, pentru sumele datorate de oricare proprietar din condominiu, poate fi pusa in executare pentru acoperirea datoriilor prin orice modalitate permisa de Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila, republicata, cu modificarile ulterioare.

[ link extern ]

Aveti dreptate. Este vorba de penalitati. M-am intors de curand din Spania unde termenul intereses= penalitati in limba romana. Nu fac foarte multe greseli atuncin cand ma exprim , dar de acasta data chiar m-am exprimat foarte incorect. Imi cer scuze
Buna ziua , o prietena are o datorie la Asociatia de Locatari de 2000 ron , pe care nu a platit-o , si au urcat interesele destul de mult. Total ca acum datoreaza in jur de 8000 ron. Intrebarea este: exista posibilitatea de a plati doar suma initiala fara interese? Exista vreo lege care ajuta la eliminarea intereselor , daca plateste toata suma datorata initial? Va ,ultumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri!