avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Activitate SzJakab

Activitate SzJakab

Răspuns la discuția Datorie Vodafone
Ynocentta, vă mulțumesc pentru răspuns însă aș dori dacă se poate să mi se răspundă punctual la întrebările adresate deoarece mă ajută mai mult în a ști cum procedez mai departe.

ynocentta a scris:

Conform disp in vigoare ,dreptul de executare debite este de 3 ani
Aspectul ca ati primit comunicari de la terti se justifica prin acea ca operatorul d etelefonie mobila a declinat dreptul de recuperare debit in favoarea unui tert firma de recuperare care avea obligatia sa comunice somatii d eplata

Buna ziua.

Probabil ca sunt foarte multe articole pe acest subiect si imi cer scuze daca ma repet dar am nevoie de un sfat. In urma cu ceva ani am facut un abonament la Vodafone pe care dupa 1 an de zile nu l-am mai platit dar nici nu am inchis abonamentul. Dupa un timp am inceput sa primesc niste scrisori prin posta cum ca as avea o datorie la ei dar nu era trimis de vodafone ci de niste firme carora le-au vandut cei de la vodafone datoriile.

Ca si mentiune:
- de atunci am facut alt abonament la alt operator si nu a fost nici o problema (au si cautat in sistem sa vada daca exista vreo neregula cu mine in ceea ce priveste datoriile catre alte firme si nu au gasit nimic)
- de atunci am facut credit si la banca si nu a fost nici o problema sa figurez undeva cu o datorie
- de atunci am si un autoturism pe nume si nu a fost nici o problema.

Recent am inceput sa primesc niste telefoane abuzive de la Intrum carora le-am spus ca daca nu inceteaza cu telefoanele am sa ii dau in judecata insa nu sunt sigur daca am procedat corect. Nu le-am spus ca am sau nu am datorie, nu am dat nici o informatie legat de asta.

Avand in vedere situatia de mai sus va rog sa imi raspundeti la:

1. In realitate in 2021 ce se intampla cu aceste datorii? (mentionez ca abonamentul a fost caut acum 10 ani). Se prescriu sau este o forma de aspune ca dupa sa te trezesti cu nu stiu ce executari?
2. Ar trebui sa imi fac griji in legatura cu telefoanele primite (culmea, toate in perioada sarbatorilor...au si ei un target de atins?)
3. Legal, exista un risc la care ma expun in ceea ce priveste datoria?
4. Ce ma sfatuiti sa le spun celor de la Intrum daca ma mai contacteaza?

Mentionez ca sunt extrem de serios cand vine vorba de plati dar acest abonament a fost facut inca cand eram pustan din primul salariu...nestiind ce reprezinta o responsabilitate de genu.

Va multumesc!
Răspuns la discuția Proprie cont bancar
Deja este un mare ajutor deoarece stiu ca macar nu ma deplasez degeaba pana la banca. Cu stima!
Răspuns la discuția Proprie cont bancar
Multumesc [Dapix] pentru raspuns. Am sa iau legatura in curand cu un avocat pentru a stabili in ce fel se poate rezolva aceasta situatie dar pana atunci asta ma interesa, daca pot recupera ceva din banii blocati.

Multumesc mult pentru ajutor!
Răspuns la discuția Proprie cont bancar
Multumesc pentru sfat. Totusi m-ar interesa sa aflu daca pensia pe care o primesc lunar, ramane adunat in contul bancar si daca da, pot sa merg la banca sa deblochez acel cont?

Mentionez ca am facut cerere ca dupa acest incident sa nu mi se mai vireze pensia pe card si sa vina direct prin posta de la casa de pensii. Se poate sa imi blocheze pensia si la casa de pensii?

Multumesc!
Buna ziua. Din cauza unor datorii la banca mi s-a pus proprire pe contul bancar. Mentionez ca pe acest card incasez pensia dar nu mai am acces deloc la acest cont. Stiu ca o firma de recuperatori poate opri 1/3 din incasari sau 1/2 daca exista mai multe credite pentru care esti executat silit.

1. Ce se intampla cu banii opriti in cont? Am sa mai recuperez ceva de acolo?
2. Pot merge la banca si sa cer o deblocare a contului fara sa discut cu firma de recuperatori?
3. Din cate stiu, este abuziv sa se puna proprire pe un venit complet. Ar fi bine sa iau legatura cu un avocat?

Va multumesc anticipat!