avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie Vodafone
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie Vodafone

Buna ziua.

Probabil ca sunt foarte multe articole pe acest subiect si imi cer scuze daca ma repet dar am nevoie de un sfat. In urma cu ceva ani am facut un abonament la Vodafone pe care dupa 1 an de zile nu l-am mai platit dar nici nu am inchis abonamentul. Dupa un timp am inceput sa primesc niste scrisori prin posta cum ca as avea o datorie la ei dar nu era trimis de vodafone ci de niste firme carora le-au vandut cei de la vodafone datoriile.

Ca si mentiune:
- de atunci am facut alt abonament la alt operator si nu a fost nici o problema (au si cautat in sistem sa vada daca exista vreo neregula cu mine in ceea ce priveste datoriile catre alte firme si nu au gasit nimic)
- de atunci am facut credit si la banca si nu a fost nici o problema sa figurez undeva cu o datorie
- de atunci am si un autoturism pe nume si nu a fost nici o problema.

Recent am inceput sa primesc niste telefoane abuzive de la Intrum carora le-am spus ca daca nu inceteaza cu telefoanele am sa ii dau in judecata insa nu sunt sigur daca am procedat corect. Nu le-am spus ca am sau nu am datorie, nu am dat nici o informatie legat de asta.

Avand in vedere situatia de mai sus va rog sa imi raspundeti la:

1. In realitate in 2021 ce se intampla cu aceste datorii? (mentionez ca abonamentul a fost caut acum 10 ani). Se prescriu sau este o forma de aspune ca dupa sa te trezesti cu nu stiu ce executari?
2. Ar trebui sa imi fac griji in legatura cu telefoanele primite (culmea, toate in perioada sarbatorilor...au si ei un target de atins?)
3. Legal, exista un risc la care ma expun in ceea ce priveste datoria?
4. Ce ma sfatuiti sa le spun celor de la Intrum daca ma mai contacteaza?

Mentionez ca sunt extrem de serios cand vine vorba de plati dar acest abonament a fost facut inca cand eram pustan din primul salariu...nestiind ce reprezinta o responsabilitate de genu.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Miha69@gmail.com , utilizator 19:06, 9 Martie 2023
Conform disp in vigoare ,dreptul de executare debite este de 3 ani
Aspectul ca ati primit comunicari de la terti se justifica prin acea ca operatorul d etelefonie mobila a declinat dreptul de recuperare debit in favoarea unui tert firma de recuperare care avea obligatia sa comunice somatii d eplata
Ynocentta, vă mulțumesc pentru răspuns însă aș dori dacă se poate să mi se răspundă punctual la întrebările adresate deoarece mă ajută mai mult în a ști cum procedez mai departe.

ynocentta a scris:

Conform disp in vigoare ,dreptul de executare debite este de 3 ani
Aspectul ca ati primit comunicari de la terti se justifica prin acea ca operatorul d etelefonie mobila a declinat dreptul de recuperare debit in favoarea unui tert firma de recuperare care avea obligatia sa comunice somatii d eplata

Bună seara dacă eu nu mai apar ca datorie la Vodafone pt 2 telefoane ce pot face oare șanț la firma de recuperari da nu mea venit nici o adresa acasă adt un răspuns domnul avocat va mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

10 abonamente telefon, reziliere alonzi alonzi Buna ziua, am un prieten care are schizofrenie, se vede imediat ca e bolnav, e balbait, se misca in reluare, are expresii ciudate pe fata. Problema care este- ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as avea nevoie de sfatul dumneavoastra in legatura ... A.L.Cristea A.L.Cristea Buna ziua, As avea nevoie de sfatul dumneavoastra in legatura cu cazul meu de executare silita. Mai exact,saptamana trecuta ,in data de 7.12. 2021 am fost ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie abonament shary_bv shary_bv buna ziua, am si eu o problema, ca mai toata lumea care va contacteaza: acum 1 an si 11 luni, am ajutat o asa zis prietena sa isi faca un abonament de ... (vezi toată discuția)