avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Activitate criss_291994

Activitate criss_291994

Buna ziua!
In urma cu an tatal meu a decedat dar el nu a lasat niciun testament,singurul bun care ar putea fi disputat ar fi garsoniera in care am locuit inca de cand ne-am nascut,casa parinteasca,noi suntem 4 frati plus mama noastra,in actul de proprietate erau trecuti amandoi,mama ca si coproprietar si tata ca si proprietar!
Presupun ca la succesiune partea tatei se va imparti in 5 parti egale tinand cont ca mama este in viata,nu?
De ce acte am avea nevoie pentru a incepe procesul de succesiune?
Va multumesc!
Buna ziua!
Mama in varsta de 59 de ani ,este diagnosticata cu diabet de tip 2 cu insulina,are si probleme cardiace urmand tratament si in urma cu un an a fost diagnosticata cu cancer de san stadiul III, a fost operata pentru aceasta ,apoi a urmat tratamentul cu citostatice,ulterior i s-a recomandat si sedinte de radioterapie!
M-ar interesa sa stiu daca ea ar putea beneficia si de pensie de varsta dar si de pensie de invaliditate?
Si inca ceva,tatal meu a murit in urma cu un insa nu a lasat niciun testament ,suntem 4 frati si mama care este in viata ,urmand ca noi sa facem succesiunea dupa el,singurul bun care este pe numele lui este garsoniera in care am locuit atata timp inca de mici! Pe actul de proprietate al casei se afla atat tata cat si mama el fiind proprietarul si ea coproprietar,partea tatalui meu se va imparti in 5 parti egale din moment ce mama este inca in viata,asa este?
ce acte am avea nevoie pentru a da curs procesului de succesiune?
Va multumesc frumos!