avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenitori,drepturi de proprietate!Buna ziua! In urma ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenitori,drepturi de proprietate!Buna ziua! In urma cu an tatal meu a decedat dar el nu a lasat ...

Buna ziua!
In urma cu an tatal meu a decedat dar el nu a lasat niciun testament,singurul bun care ar putea fi disputat ar fi garsoniera in care am locuit inca de cand ne-am nascut,casa parinteasca,noi suntem 4 frati plus mama noastra,in actul de proprietate erau trecuti amandoi,mama ca si coproprietar si tata ca si proprietar!
Presupun ca la succesiune partea tatei se va imparti in 5 parti egale tinand cont ca mama este in viata,nu?
De ce acte am avea nevoie pentru a incepe procesul de succesiune?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 15:27, 12 Martie 2021
Partea tatalui, de 1/2 se va imparti astfel: 4/16 primeste mama, copiii impartind in mod egal restul de 12/16, adica 3/16 fiecare. Raportat la intreg, in final, mama va detine jumatatea ei si partea mostenita de la tata (16/32 + 4/32) adica 20/32 iar copiii vor avea 3/32 fiecare. Aveti nevoie de certificatul de deces al tatalui, certificatul de casatorie a parintilor, certificatele de nastere ale fratilor, actul de proprietate asupra garsonierei, cartile de identitate (frati+mama). Dupa ce veti inregistra dosarul succesoral la un birou notarial veti primi o delegatie pe baza careia veti putea solicita un certificat fiscal pe numele tatalui. Pe langa aceste acte veti avea nevoie de doi martori care sa ateste ca l-au cunoscut pe tata, ca acesta era casatorit la data decesului si ca a avut 4 copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre succesiune michelle2011 michelle2011 Inainte sa se cunoasca,mbii mei parinti au avut cate o casatorie anterioara,din care au avut cate 2 copii fiecare. Dupa ce a divortat fiecare,lasand in urma si ... (vezi toată discuția)
Părinți despărțiți in fapt dar nu si legal... nelu&flori nelu&flori bună ziua,părinți mei sunt despărțiți in fapt dar nu si legal din 1986, tatal meu a decedat in 2009 ,in 2007 mama mea , a cumparat o garsoniera in ... (vezi toată discuția)
Succesiune intre mama vitrega si copii vali_085 vali_085 Buna ziua! Doresc sa iau in ingrijire o batrana (nasa de botez) care are o garsoniera in Bucuresti. Aceasta doreste sa imi vanda fara contract de ... (vezi toată discuția)