avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... părinți despărțiți in fapt dar nu si legal...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

părinți despărțiți in fapt dar nu si legal...

bună ziua,părinți mei sunt despărțiți in fapt dar nu si legal din 1986, tatal meu a decedat in 2009 ,in 2007 mama mea , a cumparat o garsoniera in coproprietate cu actualul concubin, acum vor sa treaca garsoniera pe numele unuia dintre fratii mei . intrebarea este .... daca ea era casatorita legal cu tatal meu la data achiziționării garsonierei ,poate face act unuia dintre copii fara acordul celorlalti.....?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Iulie 2021
nelu&flori, utilizator
Cel mai recent răspuns: nelu&flori , utilizator 11:32, 15 Iulie 2021
Nu, trebuie intai dezbatuta succesiunea dupa tatal dvs. Apoi, toti mama impreuna cu toti mostenitorii (deci toti copiii tatalui care accepta succesiunea) pot incheia un contract prin care transmit proprietatea imobilului catre unul dintre frati, daca doresc.
multumesc pt raspuns.... mama mea a fost deja la un notar pt a afla ce acte ii trebuie , acel notar i-a cerut certificatul de casatorie , nicidecum cel de deces al tatalui meu ..... desi eu stiu ca acel certificat de casatorie ar trebui sa fie anulat daca, tatal meu e decedat ..... din spusele mamei , rezulta ca acel notar a spus ca ii poate face act unuia dintre fratii mei ,fara acordul celorlalti .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune si mostenitori covadonga covadonga Buna ziua.am o problema de rezolvat si nu stiu unde sa ma duc mai intai.tatal meu si bunica mea(mama tatalui)au cumparat impreuna o garsoniera in anul ... (vezi toată discuția)
Mostenitori,drepturi de proprietate!buna ziua! in urma cu an tatal meu a decedat dar el nu a lasat ... criss_291994 criss_291994 Buna ziua! In urma cu an tatal meu a decedat dar el nu a lasat niciun testament,singurul bun care ar putea fi disputat ar fi garsoniera in care am locuit inca ... (vezi toată discuția)
Succesiune intre mama vitrega si copii vali_085 vali_085 Buna ziua! Doresc sa iau in ingrijire o batrana (nasa de botez) care are o garsoniera in Bucuresti. Aceasta doreste sa imi vanda fara contract de ... (vezi toată discuția)