avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Activitate DominicArges

Activitate DominicArges

Răspuns la discuția Racord gaz scara bloc
Mulțumesc pentru răspuns, dar eu nu înțeleg cum poți fii coproprietar pe ceva pentru care nu ai nici dovadă că ai platit acel ceva? Cum sa te consideri coproprietar daca nu exista un act de vânzare/cumpărare? Simpla declarație a cuiva că te lasă să folosești un bun, te face coproprietar?

latka a scris:

Nu exista vreo lege care sa se refere strict la asa ceva, cert e ca cei doi sunt coproprietari pe acea conducta si isi stabilesc despagubirea.

Buna ziua,
Doresc sa ma racordez la teava de gaz, proprietarul tevii a tras teava pana la mine la etajul 3 tavan in urma cu peste 20 ani, in urma cu aprox 5 ani un alt proprietar a prelungit pana la ultimul etaj acolo unde sta 4 mai exact. Doar cei doi au gaz, eu care stau la 3 trebuie sa platesc despagubiri la amandoi? cel de la 4 are declaratia notariala ca se poate bransa, in declaratie nu sunt specificate sume si nici ca este coproprietar pe teava. Cel care a tras pana la etajul meu solicita o suma X cel de la 4 solicita de 2x mai mult. Este cel care a prelungit teava indreptatit sa-mi solicite mie ceva daca nu ma racordez efectiv la teava lui? Este vreo lege, daca da care, prin care el devine coproprietar pe teava celui de la care a primit acceptul sa se branseze si sa-si prelungeasca teava? Vorbim de argumente acoperite de legi, eu sunt dispus sa-i platesc si celui de la 4 dar faptul ca vrea sa faca o afacere mi se pare nefiresc, plus ca, am aflat ca acum 5 ani a platit celui cu teava initiala jumatate decat imi solicita mie acum.
Va multumesc
Buna ziua,
Vreau sa va cer sfatul cu o situație, la parterul blocului nostru este un magazin care are conform cf colectiv parterul și mezaninul, in total aprox 11% din condominiu, scara noastră are alte aprox 22%, la noi pe scară prima ușă, este undeva practic la etajul 1, parter înalt.
Discuția între vecini apare legata de părțile comune, practic conform cf colectiv din părțile comune face parte scara, casa scării, fațada, țevile de gaz, căldură, apa, subsolul, acoperișul, șarpanta, trotuarul, subsolul, acoperisul etc. Menționez că magazinul are intrare total separată de noi, și "folosește" că și parte comuna tevile de căldură care trec prin subsol, trotuarul, acoperișul (ei au și un acoperiș separat doar deasupra lor).. in rest absolut nicio treabă nu avem unii cu sltii. De-a lungul timpului magazinul a făcut mai multe investiții în repararea unor părți comune, gen canalizarea care îi afecta pe și dar și pe noi, la trotuar au asfaltat, fațada magazinului lor arata tot timpul bine. Acum vecinii doresc să pună magazinul la plata pentru țevile care trec prin subsol, țevile de caldura, aferente procentelor lor, adică aprox 350 Ron. Menționez că este un magazin mare cu putere financiara. Pentru că unii vecini au zis că mai bine sa nu-i întărâtăm că pe noi nu ne-au pus la plata când au făcut investii în părțile comune, ar fi bine sa stam potoliți că nu e vorba de suma mare și să păstrăm o relație buna. Pentru că nicicum nu ne înțelegeam a fost supusă decizia la vot, votul fiind majoritar sa nu fie puși la plata, știm că trebuie să plătească părțile comune dar considerăm că nu are rost sa ne putem cu ei, noi o amarata asociație ei cu putere nu doar financiară dar și juridică. Acum, problema pleacă de la unii vecini care plătesc părți comune pentru căldură, ei nemaivand nici măcar țevile de caldura pentru că le-au blindat fiind cu CT. Solicitarea lor e că dacă ei numai au nici țevi și sunt nevoiți să plătească, atunci daca magazinul nu plătește numai vor sa plătească nici ei. Sa ajuns până la amenințare cu recuperarea banilor plătite de respectivii in instanță daca nu plătește magazinul părțile comune. Acum....
1) putem fi dați în judecată pentru discriminare daca nu punem magazinul la plata?
2) ce putere are in instanță acea foaie cu voturi date pe semnătură?
3) Credeți că ar fi corect, (că legal este) sa solicitam bani la magazin?
Va mulțumesc mult