avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Activitate ilaj

Activitate ilaj

Buna ziua!
Problema: Masina mi.a fost confiscata la vama pentru ca a fost data prin intrepol ca fiind furata.
Detalii: Masina a fost cumparata cu un contract de mana intre mine si propiretarul masinii, prin intermediul unui samsar in 09.2018. Masina a fost inmatriculaat provizorie 3 luni (numere rosii) iar apoi definitiv in 11.2018, iar masina a fost declarata furata in 12.2018 in Belgia. Tin sa precizez ca masina a fost radiata initial de proprietar in Belgia, i sau facut numere de ZoLL pe Germania si inmatriculata in Romania pe baza documentelor de Zoll din Germania, fara nici o problema. Am iesit din tara foarte mult insa de curand a fost prima oara cand am vrut sa trec granita spre o tara non EU unde a fost si confiscata. Singurul lucru care nu l.am facut, pentru ca nu am stiut e sa ii cer vanzatorului sa anunte fiscul despre tranzactie, insa eu am fost la anaf si am inregistrat masina. Am inteles ca pot sa cer masina in custodie pana se solutioneaza cazul macar, imi puteti confirma sau infirma asta? Cum pot sa intru in posesia masinii? Nu vreau banii, vreau masina.