Procedura de urmat in cazul scoaterii unui autoturism de la impozit
Buna ziua. Sotia a cumparat un apartament, in urma cu multi ani, de la unchiul sau. Acesta a ramas sa locuiasca in acel apartament impreuna cu concubina sa pana la decesul ultimului supravietuitor, platindu-si totodata toate taxele aferente (inclusiv impozitul). Intamplarea a facut ca el sa fie primul care a decedat, in urma cu circa 15 ani. Acesta a avut un autoturism personal. Din motive necunoscute, acel autoturism a ramas asociat apartamentului in momentul declararii la primarie. Concubina, a continuat sa plateasca impozitul asa cum ii venea notificarea de la primarie, fara a ne anunta ca plateste si pentru masina respectiva. Acum, intrucat respectiva nu mai locuieste in apartament, a trebuit sa preluam plata impozitului. Numai ca cei de la primarie continua sa asocieze masina (care are/a avut un alt proprietar) cu apartamentul sotiei. Si implicit sa solicite in continuare impozit pentru masina respectiva. Desi le-am spus functionarilor respectivi ca nu avem nicio obligatie legala pentru acea masina, acestia refuza sa o scada din obligatia de plata. In legatura cu acel autoturism, precizez ca nu stim nimic legat de soarta lui. Nici macar concubina...care oricum nici ea nu ar fi avut vreun drept/obligatie cu privire la masina respectiva.
Buna seara! Apelez la experienta dumneavoastra pentru a-mi lamuri unele dileme
E vorba de un concurs pentru ocuparea unui post intr-o institutie publica, iar studiile necesare sunt variate, printre care si dreptul. Una dintre conditii pentru validarea dosarului este existenta unei vechimi in specializarea studiilor. Candidatul depune la dosarul de concurs o adeverinta eliberata de o asociatie sportiva in sensul ca acesta a desfasurat activitatea de consilier juridic in mod voluntar, in cadrul respectivei entitati juridice. Aici este una dintre dileme. Vechimea unei activitati in specialitatea studiilor nu se atesta cu REVISALUL? Candidatul, fiind voluntar, nu a realizat venituri si, implicit, sigur nici nu apare in REVISAL.
A doua dilema este aceea a corpului consilierilor juridici. Daca acel candidat a avut calitatea de consilier juridic, conform adresei emisa de catre asociatia sportiva, ar fi putut indeplini aceasta functie fara a fi inscris in Colegiul Consilierilor Juridici? Sau cum altfel ar fi putut avea aceasta calitate?
Va multumesc anticipat!