avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Activitate Catalinacon

Activitate Catalinacon

Totuși, exista alineatul nr 2 de la art 7 care precizează următoarele:
"(2) Beneficiază de un stimulent de inserție în cuantumul prevăzut la alin.(1) lit. b) până la

împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani, respectiv 4 ani în cazul copilului cu dizabilități:
a) persoanele prevăzute la alin.(1), după împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3
ani în cazul copilului cu dizabilități, în continuarea stimulentului de inserție acordat până la
împlinirea de către copil a acestei vârste;"

Asta nu înseamnă că stimulentul se menține pana la 3ani, respectiv 4 pt cei cu dizabilități, în cazul intoarcerii după 6 luni? Mulțumesc pt o noua verificare. Toate bune!



.Cornel Vasile a scris:

Nimeni nu poate sti exact.

Mulțumesc pentru răspuns. Aveți idee și cât poate dura pana se aproba proiectul în varianta asta sau modificata? Sunt șanse sa se aprobe pana la final de martie? Am văzut pe siteul ministerului ca nu este precizata perioada pentru dezbaterea publica. Dar pentru celelalte proiecte sunt precizate 10 zile calendaristice.

Cornel Vasile a scris:

Intr-adevar, potrivit proiectului , stimulentul este de 650 lei pentru persoanele îndreptățite care obțin venituri supuse impozitului oricând după împlinirea de către copil a vârstei de 6 luni. Acesta este acordat până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilități.

Bună ziua,

In cazul proiectului de lege privind plata stimulentului de reinsertie aflat în dezbatere publica se precizează ca persoanele care se întorc la munca după împlinirea vârstei de 6 luni a copilului, primesc 650 lei pana la 2 ani. În cazul părinților care optau pt întoarcerea cu 60 de zile înainte de a împlini 2 ani, asta înseamnă că plata stimulentului se va mai face doar pt 2 luni, nu pana la 3 ani, conform legii actuale. Am înțeles corect sau mai exista vreo precizare suplimentara?