avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua, In cazul proiectului de lege privind plata ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua, In cazul proiectului de lege privind plata stimulentului ...

Bună ziua,

In cazul proiectului de lege privind plata stimulentului de reinsertie aflat în dezbatere publica se precizează ca persoanele care se întorc la munca după împlinirea vârstei de 6 luni a copilului, primesc 650 lei pana la 2 ani. În cazul părinților care optau pt întoarcerea cu 60 de zile înainte de a împlini 2 ani, asta înseamnă că plata stimulentului se va mai face doar pt 2 luni, nu pana la 3 ani, conform legii actuale. Am înțeles corect sau mai exista vreo precizare suplimentara?
Cel mai recent răspuns: aleu , utilizator 22:11, 20 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intr-adevar, potrivit proiectului , stimulentul este de 650 lei pentru persoanele îndreptățite care obțin venituri supuse impozitului oricând după împlinirea de către copil a vârstei de 6 luni. Acesta este acordat până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilități.
Mulțumesc pentru răspuns. Aveți idee și cât poate dura pana se aproba proiectul în varianta asta sau modificata? Sunt șanse sa se aprobe pana la final de martie? Am văzut pe siteul ministerului ca nu este precizata perioada pentru dezbaterea publica. Dar pentru celelalte proiecte sunt precizate 10 zile calendaristice.

Cornel Vasile a scris:

Intr-adevar, potrivit proiectului , stimulentul este de 650 lei pentru persoanele îndreptățite care obțin venituri supuse impozitului oricând după împlinirea de către copil a vârstei de 6 luni. Acesta este acordat până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilități.

Nimeni nu poate sti exact.
Totuși, exista alineatul nr 2 de la art 7 care precizează următoarele:
"(2) Beneficiază de un stimulent de inserție în cuantumul prevăzut la alin.(1) lit. b) până la

împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani, respectiv 4 ani în cazul copilului cu dizabilități:
a) persoanele prevăzute la alin.(1), după împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3
ani în cazul copilului cu dizabilități, în continuarea stimulentului de inserție acordat până la
împlinirea de către copil a acestei vârste;"

Asta nu înseamnă că stimulentul se menține pana la 3ani, respectiv 4 pt cei cu dizabilități, în cazul intoarcerii după 6 luni? Mulțumesc pt o noua verificare. Toate bune!.Cornel Vasile a scris:

Nimeni nu poate sti exact.

In prezent, este un proiect neadoptat .... dupa adoptare se poate discuta mai multe neclaritati.

Alte discuții în legătură

Noile prevederi legate de stimulentul de inserție - cel de 650 ... suciu_diana suciu_diana Noile prevederi legate de stimulentul de inserție - cel de 650 de lei se mai acordă până copilul face 3 ani, respectiv 4 ani in cazul celui cu handicap, ... (vezi toată discuția)
Stimulent de inserție. 2silvi 2silvi Bună ziua! Vă rog să mă ajutați cu o lămurire legata de stimulentul de inserție. Sunt in concediu de creștere copil și după noile reglementări am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. daca sotia a nascut, nefiind angajata, sotul care ... coco69 coco69 Buna ziua. Daca sotia a nascut, nefiind angajata, sotul care este angajat de mai bine de 24 de luni, poate beneficia de stimulent de insertie fara a intra in ... (vezi toată discuția)