avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Activitate Mocheta

Activitate Mocheta

În data de 14.03.2019 printr-o decizie mi s-a anulat permisul de port arma, acum pentru redobândirea mi se cere să fac din nou cursul de port armă, motivând acestă cerință de schimbări în prevederile legii. Nu găsesc în legi aceasta mențiune. Pana acum câțiva ani nu era nevoie de un nou curs.
Mulțumesc anticipat.

cris0811 a scris:

Cum sa faceti partajul la ceva ce nu exista? Nu se poate ce doriti dvs! A, daca ati fi facut de exemplu un credit care la momentul partajului era inca in derulare, da, se impartea datoria. Dar asa, ce vreti sa partajati?

Exista, înțeleg că nu poate fi inclusă în masă partajabila, dar cheltuială pentru obținerea acestei diplome nu ar trebui supusă partajului, eu rămân cu cheltuială, iar ea cu un bun propriu, vi se pare corect?

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Categoric diploma reprezinta un bun propriu, categoric cheltuiala pentru obtinerea ei nu reprezinta o cheltuiala obisnuita a casatoriei si ar putea intra in pasivul masei partajabile.

Inteleg ca aveti deja o incheiere de admitere in principiu pronunataa? Nu ati primit motivarea ei ?

Am hotărârea dar încă nu e redactate motivarea.
Am plătit din banii comuni în timpul căsătoriei.

gi-jane2 a scris:

ati platit dvs pt cursurile sotului/ sotiei si vreti parte din bani sau cum?

În timpul căsătoriei am achitat pentru o diplomă de implantologie suma de 3000 euro.Acum la partaj conform art.340 Cod civil diplomă reprezintă bun propriu, deci nu se include în masă partajabila.
Ok, ..dar eu am solicitat partajul la suma cheltuită nu la bunul propriu obținut după.
De ce nu s-a inclus această cheltuială în masă partajabila?
Buna ziua. Platesc 33% din venitul net pensie întreținere minori.Anual trebuie să particip la cursuri EMC și să plătesc taxe la Colegiul Medicilor.
Aceste cheltuieli se pot scade din venitul net.