avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... În timpul căsătoriei am achitat pentru o diplomă ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

În timpul căsătoriei am achitat pentru o diplomă de implantologie ...

În timpul căsătoriei am achitat pentru o diplomă de implantologie suma de 3000 euro.Acum la partaj conform art.340 Cod civil diplomă reprezintă bun propriu, deci nu se include în masă partajabila.
Ok, ..dar eu am solicitat partajul la suma cheltuită nu la bunul propriu obținut după.
De ce nu s-a inclus această cheltuială în masă partajabila?
Cel mai recent răspuns: nicunicolae10 , utilizator 14:11, 6 Septembrie 2021
ati platit dvs pt cursurile sotului/ sotiei si vreti parte din bani sau cum?
Am plătit din banii comuni în timpul căsătoriei.

gi-jane2 a scris:

ati platit dvs pt cursurile sotului/ sotiei si vreti parte din bani sau cum?

5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dupa mine, diploma, nu e un bun, iar banii cheltuiti in timpul casatoriei, sunt cheltuieli ale casatoriei, ca va puneti dvs dintii, ca doamna/ domnul face un curs, o facultate, ca dvs iesiti cu prietenii si cheltuiti sume si ea sta acasa, nu inseamna ca ii dati jumatate din cheltuiala de la carciuma.
Cum sa faceti partajul la ceva ce nu exista? Nu se poate ce doriti dvs! A, daca ati fi facut de exemplu un credit care la momentul partajului era inca in derulare, da, se impartea datoria. Dar asa, ce vreti sa partajati?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Categoric diploma reprezinta un bun propriu, categoric cheltuiala pentru obtinerea ei nu reprezinta o cheltuiala obisnuita a casatoriei si ar putea intra in pasivul masei partajabile.

Inteleg ca aveti deja o incheiere de admitere in principiu pronunataa? Nu ati primit motivarea ei ?

Alte discuții în legătură

Contract de donatie atacat la partaj lucianghio lucianghio In procesul de partaj in urma divortului ,este atacat un contract de donatie ,in care donatorul este mama sotului iar donatarul este DOAR fiul (sotul) iar ... (vezi toată discuția)
partaj un portofoliu detinut la bursa si valorificat in timpul casatoriei intra la masa de partaj? o mostenire primita in timpul casatoriei, vanduta pana la data ... (vezi toată discuția)
Divort marianca marianca buna seara.am nevoie de sfatul d-voastra.sunt casatorita de 10 ani,am 2 copii de 9 si 5 ani.din cauza neintelegerilor cu sotul meu ma gandesc serios la ... (vezi toată discuția)