avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... În timpul căsătoriei am achitat pentru o diplomă ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

În timpul căsătoriei am achitat pentru o diplomă de implantologie ...

În timpul căsătoriei am achitat pentru o diplomă de implantologie suma de 3000 euro.Acum la partaj conform art.340 Cod civil diplomă reprezintă bun propriu, deci nu se include în masă partajabila.
Ok, ..dar eu am solicitat partajul la suma cheltuită nu la bunul propriu obținut după.
De ce nu s-a inclus această cheltuială în masă partajabila?
Cel mai recent răspuns: nicunicolae10 , utilizator 14:11, 6 Septembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Diploma nu este un activ al casatoriei, legea fiind clara in privinta faptului ca reprezinta un bun propriu.

Asteptati motivarea instantei si aveti posibilitatea atacarii ei cu apel odata cu fondul dosarului.
Mocheta a scris:

eu rămân cu cheltuială, iar ea cu un bun propriu, vi se pare corect?

Nu lucra când a obținut-o?
Logic pare o prostie.Poate in timpul casatoriei sotia si-a si implantat un dinte de aur de 1000 euro si vreti 500 euro inapoi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de donatie atacat la partaj lucianghio lucianghio In procesul de partaj in urma divortului ,este atacat un contract de donatie ,in care donatorul este mama sotului iar donatarul este DOAR fiul (sotul) iar ... (vezi toată discuția)
partaj un portofoliu detinut la bursa si valorificat in timpul casatoriei intra la masa de partaj? o mostenire primita in timpul casatoriei, vanduta pana la data ... (vezi toată discuția)
Divort marianca marianca buna seara.am nevoie de sfatul d-voastra.sunt casatorita de 10 ani,am 2 copii de 9 si 5 ani.din cauza neintelegerilor cu sotul meu ma gandesc serios la ... (vezi toată discuția)