avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Contract de donatie atacat la partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Contract de donatie atacat la partaj

In procesul de partaj in urma divortului ,este atacat un contract de donatie ,in care donatorul este mama sotului iar donatarul este DOAR fiul (sotul) iar prin acest contract s-ar diminua semnificativ patrimoniul comun.Sotia ataca acest contract ca fiind fictiv ,insa neputind justifica sumele de bani care fac obiectul donatiei ca fiind obtinute de cei doi soti in timpul casatoriei.Intrebarea este daca obiectul contractului de donatie sus amintit este bun propriu sau bun comun?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:19, 24 Septembrie 2010
Daca donatia a fosta facuta sotului, este bun propriu.
Bunul ce face obiectul unei donatii este bun propriu
si nu intra in comunitatea de bunuri.
Nu se intelege clar ce vreti sa aflati.
Consultati verbal un avocat pentru a va lamuri prin explicatii care sa va ajute efectiv.
Problemele par sa fie altele decat credeti.
Daca va este suficient raspunsul, donatia nu intra in masa partajabila nefiind bun comun.

avocat Claudiu Lascoschi
Donatia mamei exclusiv catre fiul sau chiar si casatorit da posibilitatea acestuia sa- si protejeze banii sau bunurile primite si sa ramana ale lui, dat fiind faptul ca donatiile exclusive raman bunuri proprii chiar daca au fost incheiate in timpul casatoriei., astfel ca nu se pune problema diminuarii patrimoniul comun, pentru ca acestea nu fac parte din masa partajabila a bunurilor comune dobandite de soti in timpul casatoriei.
daca voi sotii ati cumparat un bun si acum la partaj vine sotul si flutura o hartie ca banii sunt donati de maica-sa.. ori dovediti ca mama-sa nu avea de unde sa-i doneze banii deci donatia e fictiva mai ales ca actul e facut de mana (nu prea se baga notarii sa-i faca act retroactiv) , ori dovediti ca banii i-a cheltuit doar dansul, ori dovediti ca ati contribuit mai mult dvs in achizitionarea bunului pe care il partajati

Alte discuții în legătură

Partaj all3rat all3rat In cazul unui divort, dupa 23 de ani de casnicie, timp in care sotii au locuit in aceasi casa, cumparata in rate pe numele sotului, contractul fiind incheiat ... (vezi toată discuția)
Divort -partaj oliviadiadena oliviadiadena buna seara tuturor ! AS AVEA SI EU NEVOIE DE AJUTORUL DUMNEAVOASTRA!REFERITOR LA DIVORT SI PARTAJ CE SE INTAMPLA CU BUNURILE DOBANDITE DE UNUL DINTRE SOTI ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati`ma mostenire sotul poate detine ceva? ContSters86537 ContSters86537 in 2003 ianuarie ai mei au luat un apart impreuna in martie 2003 a decedat mama ...am ramas eu si tatal meu mentionez ca st unicul copil...am 29 de ani nu st ... (vezi toată discuția)