buna seara tuturor !
AS AVEA SI EU NEVOIE DE AJUTORUL DUMNEAVOASTRA!REFERITOR LA DIVORT SI PARTAJ CE SE INTAMPLA CU BUNURILE DOBANDITE DE UNUL DINTRE SOTI DE LA PARINTII SAI,IN TIMPUL CASATORIEI BINEINTELES?SUNT CONSIDERATE BUNURI COMUNE SAU PROPRII?IN SPECIAL CASA IN CARE LOCUIESC PARNTII MEI AU TRECUT-O PE MINE PRINTR-UN CONTRACT DE VANZARE CUMPARARE CU UZUFRUCT VIAGER ,CONTRACT FICTIV !SI MI-AU DAT SI UN TEREN TOT DUPA CASATORIE,ACESTE BUNURI SUNT CONSIDERATE PROPII SAU COMUNE?CELALT SOT ARE UN DREPT ASUPRA LOR INVOCAND PROPRIETATEA IN DEVALMASIE ?NU SUNT DARURI DE NUNTA!
VA MULTUMESC ANTICIPAT!
Regula este comunitatea de bunuri. Daca dvs. puteti dovedi ca aceste bunuri sunt bunuri proprii, foarte bine, atunci nu ar trebui introduse la masa partajabila.Cu privire la bunurile primite de la parinti ( chiar si in timpul casatoriei0 trebuie sa faceti dovada ca acestia au intentionat sa va gratifice in mod exclusiv pe dvs. Nu e usor dar nici imposibil.
Trebuie sa probati. Daca veti avea un avocat bun si veti proba, veti putea exclude acele bunuri de la partaj.
Fiind vorba despre bunuri dobandite in timpul casatoriei, chiar prin vanzare -cumparae , ele sunt considerate bunuri comune ale sotilor si vor face parte din masa partajabila. Este greu sa dovediti contrariul.
Si chiar daca sotul dumneavoastra ar invoca coproprietatea , aveti o cota de contributie majorata prin sprijinul parintilor dumneavoastra. Acestia ar putea sa formuleze si o cerere proprie de interventie in cadrul unui eventual proces de partaj de bunuri comune, aratand instantei modul in care au realizat instrainarea celor doua imobile.
VA MULTUMESC PT RASPUNSURILE DATE !AUZISEM DE LA PERSOANE CARE S-AU CONFRUNTAT CU ACELEASI PROBLEME CA IN CAZUL CASEI PARINTILOR AC POATE FII CONSIDERATA BUN COMUN DOAR DUPA 10 ANI DE LA DATA DOBANDIRII.PRESUPUN CA ACEASTA SOLUTIE E APLICABILA NUMAI IN CAZUL MOSTENIRII CASEI IN URMA DECESULUI PARINTILOR!DAR CE SE INTAMPLA DACA SOTUL DESFACE CONTRACTELE DE VANZARE SAU DONATIE SI BUNURILE SE REINTORC LA PROPRIETARII INITIALI ADICA LA PARINTI?IN CAZUL DONATIEI ,FIIND UN CONTRACT UNILATERAL ,NU CRED CA SUNT PROBLEME DEOSEBITE ,DAR CONTRACTUL DE VANZARE CUMPARARE POATE FII CONSIDERAT VALABIL SAU VA FII LOVIT DE NULITATE?CHIAR DACA PARINTII DEVIN DIN NOU PROPRIETARI DE DREPT ,CU INTABULAREA IN CARTEA FUNCIARA ,CASA PARINTEASCA VA FACE PARTE DIN MASA PARTAJABILA SAU NU?
VA MULTUMESC DIN NOU!
Daca contractul de vanzare cumparare este lovit de nulitate, acesta se desfiinteaza si bunul va intra din nou in patrimoniul vanzatorului....in speta in patrimoniul parintilor. Insa acest lucru se va face doar in baza hotararii judecatoresti definitive si irevocabile de declararea a nulitatii acelui contract. Iar inscrierea in cartea funciara se va face tot in baza acelei hotarari.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Bunuri comune
jovana
buna ziua, am o nelamurire cu privire la partaj in caz de divort: parintii mei m-au ajutat de-a lungul timpului cu bani pt tot felul de lucruri prin casa ... (vezi toată discuția)