avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Activitate Viorica 14

Activitate Viorica 14

Va rog sa ma ajutati cu opinia dvs cu privire la situatia prezentata mai jos.
M-am pensionat in 2006 si in calculul pensiei nu au fost prinse primele din fondul de salarii si orele suplimentare. Am primit o adeverinta la cerere prin care se spune in finalul sumelor enumerate drept prime, urmatoarele.
,,Luand in considerare dispozitiileart.64 din legea3/1977 privind pensiile de asigurari sociale de stat si asistenta sociala,contributia individuala la pensie retinuta de catre angajaror salariatului, s-a calculat numai la salariul lunar de incadrare si sporurile cu caracter permanent. Orele suplimentare si primele mai sus mentionate nu au reprezentat venituri cu caracter permanent si nu au facut parte din baza de calcul a contributiei retinuta de de angajator salariatului pentru pensie.,,Totodata in calculul pensiei nu au fost prinse salariile compensatorii primite si impozitate conform legislatiei in vigoare. Avand in vedere textul mai sus citat,va rog sa-mi spuneti, cui sa ma adresez si daca am castig de cauza in aceasta situatie. Va multumesc mult si apreciez efortul dvs.