Buna ziua,
Aventura a inceput cu 2 jandarmi care pe un ton extrem de violent ne-au cerut sa "iesim afara" de pe spatiul verde in timpul festivalului medival din Sighisoara. (ultetrior l-am intrebat daca nu putea sa se adreseze un pic mai civilizat, a spus "Ce vrei...sa ma rog de toata lumea...") Un prieten a zis ca nu poate pleca pentru ca-l doare piciorul..dupa o scurta discutie a fost luat pe sus si dus la sectia mobila a jandarmeriei unde a fost amendat pentru ca era"recalcitrant cu organele de ordine".
Eu l-am insotit si am fost amendat pentru ca am folosit "expresii vulgare si jignitoare referitoare la unele institutiile ale statului" conform Lg 61/01 Art 2 alin. 1.
De fapt nu am facut decat sa ma CONTRAZIC cu "organele de ordine" deoarece au refuzat sa completeze sectiunea "mentiuni" din procesul verbal intocmit colegului care cerea insistent sa se noteze ca are probleme cu piciorul si nu a putut parasi saptiul verde la fel de repede precum isi doreau jandarmii.
Exact asa au procedat si in cazul meu, au refuzat sa-mi noteze obiectiunile iar acum pe amenda scrie ca "nu este de fata" respectiv "nu poate lua cunostinta" iar apoi contrazicandu-se "Nu isi recunoaste fapta". Cum as putea sa nu-mi recunosc fapta daca nu sunt acolo?
La intocmirea procesului nu erau prezenti decat jandarmi, eu iar in afara incaperii colegul meu care a auzit toata discutia, in rest nu era nimeni iar acum apare pe proces verbal un martor.
In primul rand va rog sa ma ajutati in formularea contestatiilor, astfel incat sa cuprinda baza legala necesara, respectiv orice alte elemente obligatorii pentru a fi inregistata si valabila.
In al doilea rand, mi-as dori sa fie sanctionat acest "organ" constator care inventeaza contarventii dupa bunul sau plac.
Va multumesc anticipat pentru sprijinul acordat.
Cu stima,
Robert