avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Activitate ramoionut

Activitate ramoionut



Madalina Mihaela I. Moceanu a scris:

Bună ziua!
Puteți cere deschiderea succesiunii și partajul de pe urma defunctului dvs. tata și pe calea instantei daca sora și mama dvs. nu doresc să meargă la notariat și să vă înțelegeți!
Mai întâi mergeți la un notar și dați o declarație de acceptare a moștenirii tatălui dvs ( maxim într-un an de la data decesului tatălui dvs.) și apoi cereți consultanta unui avocat care va va ajuta cum să procedați într-un astfel de proces!
Sora și mama vitrega probabil trag de timp sa nu acceptați moștenirea și nu mai aveți dreptul ulterior la moștenire! Dar....s-ar putea sa fie totuși și prea devreme....a trecut de abia o lună, după spusele dvs.!
Av. Mădălina Moceanu
Baroul Bucuresti


Am fost la avocat si mi a zis ca trebe sa ma prezint cu un certificat de calitate de mostenitor si suma bunurilor ca sa se poata incepe procesul . Eu si sora mea vrem sa mergem la notar dar mama vitrega nu este de acord . Nu pot face acel certificat ca nu am certificatul de deces in original doar o copie. Ce putem face ? Multumesc anticipat.
Buna ziua ma confrunt cu o problema , tatal meu a murit acum o luna eu si sora mea nu suntem in relatii cu actuala sotie ( mama vitrega ) am reusit sa fac rost de o copie de la certificatul de deces , ce putem face sa obtinem certificatul de calitate de mostenitor pentru a incepe procesul ( intre noi 2 si sotie ) pentru succesiune ??? Mentionez k nu putem face rost de alte acte sau documente pentru ca acesta refuza sa vorbeasca cu noi ??? Multumesc anticipat