avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua ma confrunt cu o problema , tatal meu a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua ma confrunt cu o problema , tatal meu a murit acum ...

Buna ziua ma confrunt cu o problema , tatal meu a murit acum o luna eu si sora mea nu suntem in relatii cu actuala sotie ( mama vitrega ) am reusit sa fac rost de o copie de la certificatul de deces , ce putem face sa obtinem certificatul de calitate de mostenitor pentru a incepe procesul ( intre noi 2 si sotie ) pentru succesiune ??? Mentionez k nu putem face rost de alte acte sau documente pentru ca acesta refuza sa vorbeasca cu noi ??? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 12:08, 25 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
primul pas e la notarul competent- pe raza ultimului domiciliu al tatalui, o citeaza si abia apoi, daca nu se prezinta, va da o incheiere cu care mergeti in instanta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!
Puteți cere deschiderea succesiunii și partajul de pe urma defunctului dvs. tata și pe calea instantei daca sora și mama dvs. nu doresc să meargă la notariat și să vă înțelegeți!
Mai întâi mergeți la un notar și dați o declarație de acceptare a moștenirii tatălui dvs ( maxim într-un an de la data decesului tatălui dvs.) și apoi cereți consultanta unui avocat care va va ajuta cum să procedați într-un astfel de proces!
Sora și mama vitrega probabil trag de timp sa nu acceptați moștenirea și nu mai aveți dreptul ulterior la moștenire! Dar....s-ar putea sa fie totuși și prea devreme....a trecut de abia o lună, după spusele dvs.!
Av. Mădălina Moceanu
Baroul Bucuresti

Madalina Mihaela I. Moceanu a scris:

Bună ziua!
Puteți cere deschiderea succesiunii și partajul de pe urma defunctului dvs. tata și pe calea instantei daca sora și mama dvs. nu doresc să meargă la notariat și să vă înțelegeți!
Mai întâi mergeți la un notar și dați o declarație de acceptare a moștenirii tatălui dvs ( maxim într-un an de la data decesului tatălui dvs.) și apoi cereți consultanta unui avocat care va va ajuta cum să procedați într-un astfel de proces!
Sora și mama vitrega probabil trag de timp sa nu acceptați moștenirea și nu mai aveți dreptul ulterior la moștenire! Dar....s-ar putea sa fie totuși și prea devreme....a trecut de abia o lună, după spusele dvs.!
Av. Mădălina Moceanu
Baroul Bucuresti

Am fost la avocat si mi a zis ca trebe sa ma prezint cu un certificat de calitate de mostenitor si suma bunurilor ca sa se poata incepe procesul . Eu si sora mea vrem sa mergem la notar dar mama vitrega nu este de acord . Nu pot face acel certificat ca nu am certificatul de deces in original doar o copie. Ce putem face ? Multumesc anticipat.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sigur era avocat!?
Mira-m-aș.
Este valabil ce v-am scris! Daca nu puteți să vă înțelegeți amiabil, mergeți în instanță cu aceea copie a certificatului de deces al tatălui dvs. și acte de stare civilă ale dvs.!

Alte discuții în legătură

Matusa mea nu vrea sa-mi dea titlul de proprietate Proliviu Proliviu In titlul de proprietate, pentru casa si terenul aferent intraurban, sunt trecuti tatal meu si sora acestuia, in proprietate indiviza. Tatal meu a decedat iar ... (vezi toată discuția)
Taxa succesiune gimmarian gimmarian buna ziua suntem 2 surori si tatal nostru a decedat pe 9 februarie 2011 ,inca nu am facut taxa de succesiune deoarece nu stim exact cum sa procedam. el a ... (vezi toată discuția)
Succesiune mama decedata tata vitreg miky68 miky68 mama a decedat acum 5 zile si a ramas sotul ei care este tatal vitreg pentru mine si fratele meu .Ce trebuie sa fac pentru a nu pierde dreptul de mostenitor ... (vezi toată discuția)