avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Activitate Vali111222

Activitate Vali111222

Am inteles , iti multumesc frumos pentru ajutor . O seara frumoasa !
Deci cel mai bine platesc maine ce am pe decizie ( fara dobanzi si penalitati? ), iar mai apoi eventual pot cere reducerea de 75% si sa imi esalonez dobanzile si penalitatile ? (dobanzi 3300 , penalitatii 13000 , din care ar mai ramane doar vreo 3000 dupa ce primesc reducerea ) , sau trebuie sa platesc integral tot si pe urma primesc banii inapoi?
Iti multumesc pentru raspuns . Citez ce scrie pe anunt individual ( publicat la ei pe site ) .
"Decizia de impunere privind obligatiile fiscale principale stabilite ca urmare a verificarii documentare nr A_FSB 1209 din data de 27.01.2023 se considera comunicata in termen de 15 zile de la data afisarii anuntului , respectiv 20.02.2023 . " . iar pe site-ul anaf scrie anunt individual publicat la data de 20 februarie 2023 .
Vreau doar sa ma asigur ca este corect ce am scris eu mai sus si ca am calculat bine , 7 martie .
As mai avea o intrebare , daca voi face contestatie la decizia lor de impunere , se mai poate aplica aceasta reducere dupa ce voi avea rezultatul contestatiei?
Problema control ANAF Penalitati nedeclarare
Salut! Am nevoie de un raspuns urgent din partea dumnevoastra in legatura cu reducerea de 75% pentru penalitatile de nedeclarare .
Pe scurt am avut control iar proiectul deciziei de impunere l-am semnat undeva prin ianuarie . Mi sa comunicat ca in februarie o sa primesc si decizia finala dar nu am mai primit-o ( ei sustin ca au trimis-o prin posta si nu ma gasit ) , iar astazi am sunat la ei sa vad unde o pot gasii , au spus ca au publicat-o pe site-ul anaf ( dupa ce am fost la anaf si a dat doamna de la ghiseu 10 telefoane pentru ca nici ea nu stia unde mai exact pot gasii decizia pe site-ul anaf pentru ca nu era pe spv , am aflat ca in data de 20 februarie au publicat-o . Pe decizie scrie ca se considera transmisa dupa 15 zile dupa publicare , adica mie imi da 7 martie . Intrebarea mea este in felul urmator , cum pot beneificia de reducerea de 75% la penalitatile de declarare ( care sunt 13.000 lei ) , doamna de la ghiseu zicea ca nu mai am cum ca au trecut nush cate zile etc , dar daca data primirii deciziei este 7 martie, nu au trecut cele 30 de zile , dupa calculele mele inca pot beneficia , ce sfat imi dati sa fac? Eu doresc sa platesc esalonat pentru ca am o suma foarte mare de plata , dar nu vreau sa gresesc ceva sa pierd reducerea aceea , una e sa platesc 3000 penalitati , alta 13.000 ... Va rog sa ma ajutati ! Multumesc!
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
N am inteles tot ce ati spus dar sa înțeleg ca nu am nici o sansa sa iau mai mult de 20% din casa si sa renunț
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am vorbit cu un avocat și mi a spus ca daca are martori si ea și copilul ei + toate facturile de la dedeman cu materialele băgate in mansarda si extrasele de cont+ contractu de vânzare al apartamentului si mai ales ca a fost vândut în aceasi luna in care am luat casa , e aproape imposibil sa câștig procesul sau sa iau mai mult de 20% , doar pentru ca am avut salar in ultimul an jumate si ea a avut șomaj pentru ca e 1 an jumate de șomaj nu 2.. am scris eu eronat.
Ce sa fac ? Sa mai încerc și la alt avocat sau nu are rost ? Deja am dat 150 lei si m am dezamagit degeaba ..

Problema cea mare e ca avocatul soției e presedintele baroului din județ, nu cred ca am nici o șansă..
O întrebare mai am . De cand am luat casa (3 ani), doar eu am avut venit în casa în acte în ultimii doi ani , ea a avut doar șomaj, insa toate facturile de utilități au fost plătite pe numele ei , iar gazul a fost plătit integral de băiatul ei cu carul lui. Ma poate ajuta faptul ca am avut doar eu veninit ? Cat am stat la ea în apartament am avut ambii venit dar eu aveam cu 1000 lei mai mult si singura investiție în apartamentul ei a fost ca am renovat balconul din banii mei și a ei , dar nu am nici o dovada .
Casa valoreaza 140.000 euro , am contribuit doar cu 10.000 . Se poate daca a cerut 80% sa primească și mai mult de atât? Dacă as renunță si sa primesc 20% as fii mai castigat sau merita sa încerc?
Si ce sa fac acum , mi a cerut 80% din casa . De 10 ani am trăit inpreuna si am mai si ajutat o pe soție si pe copil cu bani . Ea de 2 ani e în șomaj nu a mai lucrat , e imposibil sa i ofere ei 80% din casa , daca ii da mai puțin 60% sa zicem, si atunci se considera ca a câștigat și tot eu va trebiii sa i plătesc toate cheltuielile ?

9 nu mai citati aiurea mesaje anterioare
Singurele probe ce le are sunt contractul de vânzare cumpărare al apartamentului și probabil martori .
Dar de banii ce ia investit copilul ei cum ii poate recupera, acei bani au fost ai prietenei lui, bani dati de tata l fetei din străinătate, fata cu care urmează sa se căsătorească
Din ce am inteles probe nu are decât ceva facturi facturi și martori probabil.
Ma va pune în instanta sa jur pe Biblie ca a investit banii în mansarda sau cum ?