avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Activitate Daiceai

Activitate Daiceai

Sunt doua imobile iar unul dintre ele are mai multe camere, din care 2 sunt folosite de nepoata.
Nu am înțeles mare lucru din ceia ce scrieți
V-am cerut o interpretare legală.
Fata din Belgia nu vine in vacanța , se întoarce definitivi in țara in vara aceasta.
La fel sa întors nepoata anul trecut din Germania și a început sa facă jmecheri.
Cum spuneam ambele case au fost folosite de mai mulți mostenitori
Singura diferența este ca atât nepoata cât și fata din Belgia au domiciliul pe acea adresa iar nepoata sa gindit sa facă niste jmecherii care ziceți dumneavoastră ca sunt legale.

Cu alte cuvinte dacă doi frați stau intr-o casa și unul pleacă in vacanța, cel deal doilea frate poate trece totul pe numele lui așa ca la întoarcere cel dintâi va putea face doar cei permite cel deal doilea.

Îmi este greu sa înțeleg care este logica și cât de legală este treaba?

Despre partea cu împărțeala, indiferent ca se face succesiunea după fiecare decedat, la final moștenirea revine tot la cei 10 , neschimbând mare lucru, așa ca nici pomeneala de 15%.
Problema este :
Toți moștenitorii au drepturi egale ?
Sau cei care locuiesc in casa au dreptul la ceva mai mult?
Ce spune legea in privința asta?
M-a așteptăm la un răspuns mai detaliat, nu doar o părere.
Nu știu dacă ați citit ca nepoata folosește doar 2 camere din casa, iar celelalte imobile au fost folosite de frății decedați și sora din Belgia care are încă adresa pe buletin in casa părintească.
Eu am întrebat daca este legal ca nepoata sa își treacă toate utilitățile pe numele ei atâta timp cât nu are un act de proprietate și cât utilitățile deservesc întreaga locuința.
Cum trebuie sa procedeze sora din Belgia când vine in țara pentru a se folosi de utilități fără acordul nepoatei.
Noi, ceilalți mostenitori am intrat tot timpul in casa părintească pentru a îngriji de frății care locuiau acolo și noi Deținem cheile celorlalte imobile, doar ca nu locuiește nimeni fizic acolo.
Nu intra nimeni in camerele pe care le folosește nepoata, nu văd de ce ar trebuii ca cineva sa ceara acordul ei pentru a locuii in celelalte imobile care nu au nimic aface cu nepoata.
M-a interesează ce spune legea in aceasta privința.

Cât despre mostenire nu m-a aștept sa primesc 15% de fapt nu am cum. Dacă fac doar un calcul băbesc înțeleg ca moștenirea ar trebuii sa se împartă la 10 părți, chiar dacă 2 părți vor fi mai mici pentru ca primesc doar din partea tatălui,.
Cei trei frați care au murit fără urmașii nu au avut nimic pe numele lor, așa ca nu au nimic de împărțit și cred ca nu vor mai fi luați in calcul acum la împărțeala .
- Pe mine ma interesa care este procedura pentru a face succesiunea acum după atâția ani de la moartea părinților?
- Cum se face împărțeala in mod fizic, pe ce criterii ?
Fata bin Belgia a încercat sa propună sa despăgubească pe toți moștenitorii și sa rămână ea cu tot , dar nepoata nu este de acord presupunând ca i se cuvine mai mult.
- Influentează cu ceva împărțeala , faptul ca nepoata sa pus acum sa modifice, chiar și ilegal? Sau ca a locuit in ultimii ani in acele camere?
Mulțumesc pentru lămuriri.
Buna ziua
Sper ca m-a puteți ajuta cu o moștenire foarte complicata.
Tatăl decedat in 98 ,mama decedata în 2012
Nu sa făcut succesiune din cauza neînțelegerilor dintre prea mulții moștenitori.:
13 copii din care 3 dintr-o căsnicie anterioară a tatălui. Toți 3 decedați : unul fără urmașii , al doilea 3 copii in viața iar al treilea 4 copii și soțul in viața.
Din cei 10 copii ai ambilor părinți, 5 sunt in viața iar 5 sunt decedati din care 2 fără mostenitori iar de pe urma celor 3 mai sunt 2 soți și 12 copii imprastiati prin toată Europa.
In casa părintească in ultimii ani au locuit: o fata care temporar este in Belgia și 3 dintre
copiii decedați, din care 2 fără urmașii , iar de pe urma unei fete a rămas o nepoata care folosește momentan 2 din camerele casei.
Se pare ca aceasta nepoata a trecut toate
utilitățile locuinței pe numele ei și a recuperat și toate actele existente in locuința.
Întrebările mele sunt:
1 Pot sa m-a mut in locuința pentru a întreține bunurile imobile pana in momentul succesiunii?
Dacă Da care este procedura legală ? pentru ca am uitat sa precizez ca nepoata sa trecut și la impozit ( însemnând sa m-a ia in spațiu) și nu vrea, cu atât mai puțin sa împartă utilitățile.
Mulți dintre mostenitori sunt de acord ca eu sa locuiesc in casapana in momentul succesiunii.

Iar a doua întrebare:
2 Mă puteți lămuriri :
- care ar fi procedura cea mai simpla pentru succesiune?
- ce parte revine fiecărui Moștenitor ?
-ce diferență este între cei ce au locuit in casa in ultimii ani ( respectiv nepoata) și ceilalți mostenitori ?
Țin sa precizez ca părinții au construit împreuna toate imobilele iar după moartea părintilor nu sau întreținut și nici nu sa mai investit nimic in bunurile imobile, unele ajungând sa se dărâme.
Doar anul acesta nepoata pretinzând ca o săi rămână ei, a început sa modifice la cele 2 camere pe care le folosește, schimbând elemente de arhitectura și de rezistența pe care in mod legal ar trebuii sa le facă doar pe baza unui proect de specialitate, autorizat de primărie.
Autorizație ce cred ca nu se poate obține fără un act de proprietate.?
Cred ca cineva a învățat-o sa adune chitanțe și facturi pentru a susține ca a adus îmbunătățiri la imobil ca in momentul efectuării succesiunii sa i se atribuie ei aceasta parte a clădirii și terenul din vecinătate, care constitue frontul stradal, rămânând pentru ceilalți doar un drum de acces la restul terenului și celelalte imobile.
Va mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.
Da