avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartire casa parinteasca intre frati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartire casa parinteasca intre frati

Buna ziua .

Suntem 4 frati care am mostenit de la parinti , in urna decesului acestora o casa .
Am facut succesiunea intre noi 4.
Anul trecut a mai decedat o sara dintre noi 4 , in prezent fiind doar 3 frati .
Sora decedata anul trecut a avut un sot si el decedat , sot care a avut si el o fiica dintr-o alta casnicie . Fiica acestuia a decedat si ea , iar aceasta la randul ei a avut o fata . Aceasta fata nu a fost infiata de catre sora noastra .
Intrebarea este : Aceasta fata a fetei sotului surorii noastre are drept la mostinerea din casa parinteasca ?
Sora noastra decedata a mai avut o casa pe numele ei si al sotului sau decedat . La aceasta casa a sorei noastre , proprietatea ei , nepoata sotului sorei noastre , are drept de mostire ? Daca da cam in ce parte s-ar imparti ?
STIMA.
Cel mai recent răspuns: Daiceai , utilizator 22:04, 24 Martie 2021
cand a decedat sotul acesteia?
Ultima modificare: Joi, 5 Iunie 2014
antonia77, utilizator
Buna ziua. In anul 2014 .
Scuze am gresit .La inceputul anului 2013 sotul sorei noastre iar la sfarsitul anului 2013 sora noastra.
fetita isi va mosteni bunicul. dar, avand in vedere ca el a decedat inaintea surorii, fetita nu va mosteni din casa parinteasca.

in ceea ce priveste casa surorii dobandite impreuna cu sotul sau, la mostenire vine si fetita. sora dumneavoastra are jumatate din casa respectiva plus un sfert din cealalta jumatate, restul revenind fetitei.
Da
Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2021
Daiceai, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua . e vorba de o mostenire , un apartament . apartamentul ... unoarecare21 unoarecare21 Buna ziua . E vorba de o mostenire , un apartament . Apartamentul a fost pe numele a doua persoane sot - sotie(ambii decedati la ora actuala) . Cei doi soti au ... (vezi toată discuția)
Grad de rudenie ,in vederea succesiuni. mariancristielena mariancristielena Buna ziua,o intrebare la dvs daca puteti sa ma ajutati.Tatal meu a decedat,Tata a avut 6 frati ( 3 frati si 3 surori )nici unul nu mai traiesc.Una dintre sora ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. de curând sora mea a murit. ea a fost căsătorită ... Marialuiza27 Marialuiza27 Buna ziua. De curând Sora mea a murit. Ea a fost căsătorită dar nu a avut copii. Soțul ei fiind mai mic cu 10 ani ..ea a decis sa ii facă testament sa ... (vezi toată discuția)