avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Activitate lauramaria2021

Activitate lauramaria2021

Scuzati, dar nu inteleg. Deci, daca trebuie autorizatie de demolare, inseamna ca totusi, in baza acelei hotarari judecatoresti de mentinere, am intrat in legalitate cu acoperisul? deci putem pastra acoperisul, si eventual executa mici reparatii la el?
Iar in ceea ce priveste mansardarea, daca ei nu vor, noi trebuie sa stam la mila Domnului? ( adica nu vor nici sa contribuie sa facem ceva bine ( un cost cat mai redus, presupune o lucrare care nu e ff mult garantata), dar nu vor sa ne lase nici pe noi sa ne protejam locuinta
Buna ziua,
Locuiesc intr-un bloc 4/4 cu 2 scari, la ultimul etaj ( etajul 4) scara 1.
Deoarece toate apartamentele de la etajul 4 au avut probleme cu infiltratiile, in anul 2006 prin asociatia de proprietari s-a realizat acoperisul blocului cu tabla ( s-a realizat un pod).
In cursul anului 2019 consiliul local a emis o hotarire, prin care, toate acoperisurile de bloc realizate fara autorizatie de construire sa fie desfiintate.
Intre timp conducerea asociatiei de proprietari s-a schimbat, noua conducere sustinand ca nu mai gaseste actele prin care s-a realizat acoperisul blocului si pledand pentru desfiintarea acelui acoperis .
Proprietarii de apartamente nu au fost de acord cu hotararea noii conduceri a asociatiei de proprietari, au dat in judecata primaria si, in instanta, scara 1 a obtinut pastrarea acoperisului iar scara 2 desfiintarea acoperisului, lucru pus in practica in anul 2020.
Astfel, scara 1 a avut in continuare acoperis, iar scara 2 nu.
Deoarece nu s-a etansat suficient de bine partea demolata, au existat infiltratii in apartamentele celor de la scara 1 vecini cu cei de la scara 2. Acestia au facut sesizari la asociatia de proprietari, astfel incat sa se gaseasca o solutie pentru remedierea problemelor aparute.
Am urmatoarele nelamuriri:
1) Tinand cont ca scara 1 a obtinut prin hotarare judecatoreasca pastrarea acoperisului , aceasta hotarare tine loc de autorizatie de construire a acelui acoperis ( adica acel acoperis poate fi considerat acum ca este construit legal)?

2) Daca majoritatea proprietarilor de la scara 1 ( mai putin cei de la etajul 4) sunt de acord cu demolarea acoperisului si eventual executarea unor reparatii care necesita costuri cat mai mici posibile , se poate demola acel acoperis?

3) Daca se demoleaza acoperisul de la scara 1 doar cu acordul vecinilor de la etajele inferioare, acea demolare trebuie facuta cu autorizatie de demolare?


4) In cazul in care dupa demolarea acoperisului, exista iar infiltratii in apartamentele de la etajul 4, proprietarii acestora pot actiona in judecata asociatia de proprietari pentru reparatiile din interiorul apartamentelor?

5) Daca proprietarii de la etajul 4 vor pe cont propriu sa mansardeze scara 1 , le trebuie acordul tuturor vecinilor , sau doar 50+1?

Multumesc
aduc o precizare: Familia initiala este formata din mama, tata si 8 copii, Unul dintre cei 8 copii este infiat ( cu efectele filiatiunii firesti) de o alta familie.
Intrebarea este daca cel care este infiat intra in masa succesorala a fratelui de sange? ( el intrand pana acum cu cota parte ca toti ceilalti 7 frati la masa succesorala dupa tatal si mama de sange)

o family este formata din mama, tata si 8 frati, dintre care unul este infiiat potrivit ..filiatiunii firesti< in 1956 . in urma succesiunii dupa tata, la masa succesorala intra atat mama cat si cei 8 frati ( inclusive cel infiat cu parti egale ca toti ceilalti fratii). Dupa moartea mamei, la masa succesorala iarasi intra si fratele infiat cu aceeasi cota ca toti ceilalti 7 frati.
Se mai vad o parte din bunurile mostenite dupa parinti si in toate cazurile fratele infiat intra cu aceeasi cota parte .
In 2020 moare unul dintre frati, care nu are sotie/copii.
La masa succesorala,intra si fratele infiat?
Precizez ca nici unul dintre ceilalti 6 frati nu contestac calitatea de mostenitor al fratelui infiat