Mulțumesc pentru detaliile extrem de utile! Nu ați precizat însă dacă trebuie să declar pierdut acel carnet de muncă. Am citit undeva că trebuie să public un anunț în Monitorul Oficial. Pentru completarea cererii către MO, trebuie să includ în cerere seria și numărul carnetului de muncă pierdut, data eliberării și instituția emitentă, pe care nu mi le amintesc. Cum procedez în acest caz? Multumesc!
Am lucrat înainte de facultate, un an ca suplinitor în învățământ și încă vreo 3 ani într-o fabrică. Nu-mi amintesc când mi-a fost eliberat primul carnet de muncă și de câtre care dintre cei doi angajatori. Cert este că acum aprox 30 de ani, acel carnet de muncă a dispărut. Pentru că mi-am început studiile universitare, pierderea carnetului de muncă mi-a ieșit cu totul din minte. După un an de la terminarea facultății, m-am angajat din nou în învățământ și am primit un nou carnet de muncă, pe care îl am și acum. Recent, pentru că mă interesează reconstituirea vechimii în muncă, am început să citesc legislație referitoare la acest subiect și am înțeles că am făcut o mare greșeală nedeclarând pierderea carnetului de muncă la momentul respectiv, greșeală pe care nu știu cum s-o repar după atâta timp. Aș aprecia sfaturile bazate pe cunoștințe de legislație sau pe experiența personală. Mulțumesc!