avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Activitate ana.carolina

Activitate ana.carolina

Titularul unei intreprinderi individuale care are ca activitate principala o activitate pe codul CAEN X, poate fi asociat unic al unui SRL care are ca activitate principala tot o activitate pe codul CAEN X ?
in actul de adoptie asa este stipulat: ,,cu efectele filiatiunii firesti."
Deoarece, asa cum am precizat , de-a lungul timpului au fost mai multe procese ( succesiune dupa tatal biologic; dupa cativa ani (mai mult de 10 ani) succesiune dupa mama biologica; apoi in decursul a mai multor ani au fost vandute mai multe bunuri apartinand parintilor biologici in care si socrul meu a fost citat ca parte deoarece era mostenitor cu cota parte ca si ceilalti frati biologici ) si, in toate acele procese fara nici o exceptie, socrul meu a participat ca si ceilalti frati biologici acele procese avand loc in decursul a aproximativ 30 ani si fiind instrumentate mereu de o alta instanta ( niciodata nu s-a pus problema ca a fost infiat si ca nu ar mai avea calitatea de mostenitor si nu cred ca totusi, toate instantele, au omis felul in care a fost adoptat, mai ales ca dupa adoptie nu mai are acelasi nume ca al parintilor si fratilor).
Este posibil, sa fie contestata calitatea si sa nu mai intre la mostenire dupa fratele decedat? (calitate contestata numai de catre instanta , deoarece frati biologici, repet, nu i-au contestat si nici nu ii contesta calitatea de mostenitor).

gi-jane2 a scris:

pe actul de adoptie intocmit in 1956 scrie ,,cu efectele filiatiunii firesti".

cred ca trebuie studiata mai cu atentie hotararea judecatoreasca.
daca adoptia e cu efecte depline s0crul, pe parte legala, nu isi mai mosteneaza parintii , respectiv fratii.
Cand am zis ca are dreptul, am zis in ideea ca adoptia a fost cu efecte restranse, bazandu-ma si pe faptul ca au fost analizate cu atentie actele cand a fost vb de sucecsiunea parintilor si a intrat la mostenire.

pe actul de adoptie intocmit in 1956 scrie ,,cu efectele filiatiunii firesti".
Si cu toate acestea, asa cum am precizat, intotdeauna ( la absolut toate procesele privind mostenirile dupa parintii biologici) a intrat la masa succesorala cu aceeasi cota parte ca toti ceilalti frati biologici.
Ar exista vreo posibilitate ca acum sa nu mai intre la mostenire dupa frate? ( asa cum am precizat, nimeni nu a contestat calitatea lui de mostenitor, fratii biologici considerandu-l frate si avand o relatie ff buna cu el, chiar daca a fost infiat)

gi-jane2 a scris:

da, socrul.
poate adoptia nu a fost cu efecte depline, cine stie?!

da, socrul este in viata. Adoptia a fost facuta acum mai bine de 50 ani si asa cum am precizat, la toate procesele din anii precedenti referitoare la mostenirile dupa parintii biologici, socrul meu a intrat cu aceeasi cota parte cu ceilalti frati biologici (ultimul proces referitor la un bun mostenit dupa parintii biologici a avut loc in 2019).
Nimeni nu i-a contestat calitatea de mostenitor, chiar daca el a fost infiat.
Deci, are sau nu dreptul la mostenire dupa fratele biologic?

gi-jane2 a scris:

daca socrul e in viata, sotul dvs nu are drept de mostenire.
Legal, nici socrul daca a afost adoptat cu efecte depline.

Buna ziua.
Socrul meu provine dintr-o familie cu 5 copii. La varsta de 20 ani el a fost infiat ( cu efectele filiatiunii firesti) de o alta familie. Chiar daca a fost infiat el a pastrat legatura cu familia biologica.
Dupa decesul tatalui biologic al socrului meu, in urma succesiunii, la masa succesorala a intrat si socrul meu cu cota parte ca toti ceilalti frati biologici. Dupa moartea mamei biologice, la masa succesorala iarasi a intra si socrul meu cu aceeasi cota ca toti ceilalti frati biologici.
Au mai fost vandute o parte din bunurile mostenite dupa parinti biologici si in toate cazurile socrul meu a intra cu aceeasi cota parte ca si ceilalti frati biologici.
Unul dintre fratii biologici ai socrului meu fiind vaduv si neavand copii, a fost foarte apropiat de sotul meu si spunea ca dupa moarte, bunurile lui sa fie mostenite de sotul meu. In 2020 acesta a murit subit si nu a apucat sa ii faca sotului meu nici un act pe bunurile lui.Sotul meu s-a ocupat de inmormantare.
Intrebarile sunt urmatoarele:
1) Socrul meu intra la mostenire dupa fratele lui biologic?
Precizez ca nici unul dintre fratii biologici ai socrului meu nu contesta calitatea de mostenitor a socrului meu, chiar daca acesta a fost infiat
2) Sotul meu are vreun drept la mostenire dupa fratele biologic al socrului meu ?