Am inteles ca cel mai sigur este contractul de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere in care sa fie inserata o interdictie de instrainare a imobilului pe durata vietii ei. Pe durata vietii se poate folosii de uzufructul bunurilor asa cum doreste.
Bunica nu e de acord cu contractul de vanzare-cumparare ea vrea un contract de intretinere. Este posibil ca in cazul in care bunica mea face un contract de intretinere dupa moartea ei sa fie atacat in instanta. Ea vrea sa poata intoarce actul pe care o sa il faca cu usurinta, atata timp cat traieste, daca nu e multumita de felul in care e ingrijita.
Stiu ca in cauzul contractului de intretinere ar trebui sa stea cineva tot timpul in casa, sa fie stablit acolo . Bunica sta intr-un sat de pe langa Pitesti. Iar ambii frati, mama si unchiul, locuiesc in Bucuresti. Vorbesc cu ea la telefon in fiecare seara. Daca are nevoie de ceva a dou-a zi se duce unul din frati la ea. Nu vrea sa plece din casa, sa vina in Bucuresti. Mama si unchiul nu se pot muta acolo. In caz ca nu se mai poate deplasa sau o boala mai grava, mama si unchiul vor face cu schimbul sa aiba grija de ea.
Vreau sa intreb:
- cum se poate face un contract de intretinere sa fie greu atacabil in instanta?
(de copii sau sotul surorii decedate)
Bunica mea a avut trei copii. O sora mai mare, care a murit acum un an, mama si un frate, care traiesc.
Bunica este unic proprietar, bunicul meu este mort de 7 ani. Dupa el s-a facut sucesiunea. Toti cei trei frati au cedat bunicii dreptul lor. Bunica vrea sa faca celor doi, mama si fratele ei, acte pe proprietatiile pentru ca ei sa aiba grija de ea pana moare.
Care este cel mai bun act pe care ar putea bunica mea sa il faca la notariat. astfel incat:
-sa nu fie atacat de copii surorii moarte dupa moartea buniicii sau de o alta persoana,
-si sa ii asigure bunicii o siguranta ca este stapana atata cat traieste pe proprietatiile ei si cu posibilitatea de a anula actul facut daca unul din cei doi copii nu are grija de ea?