avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1100 soluții astăzi
Forum Activitate vasilie

Activitate vasilie

Stimata Doamna Avocat Eva Carbunaru,
Conform ultimelor cerinte ale regiei autonome de termoficare, alaturi de acordul vecinilor din condominu este nevoie si de un extras din hotararea adunarii generale a asociatiei, semnat si stampilat in original de presedintele asociatiei.
Bineinteles ca nu este normal sa fiu conditionat de platirea unor restante care nu sint ale mele. Vecinii mei stiu asta. Ca atare, obstructionarea mea nu este ilegala, atata timp cat nu exista un motiv legal al refuzului? Sta in drepturile asociatiei sa refuze oricand, pentru ca asa vrea, un asemene drept?
Va multumesc din nou.
Cu stima, Vasile Soporan
Domnule Adrian Tot, va multumesc pentru raspuns. Numai ca, probabil nu m-am facut bine inteles, datoria nu este a mea, ci a fostilor proprietari si ea dateaza de 10 ani (la cheltuielile restante s-au adaugat acum penalitatile). Impotriva fostilor proprietari a existat o hotatarare judecatoreasca cu titlu executoriu, care insa, nu s+a materializat in plata datoriilor.
Prescrierea datoriei obtinute ce ar presupune concret?
Va multumesc inca o data. Cu respect,
Vasile Soporan
Buna seara,
As vrea sa va rog sa imi spuneti daca exista vreo dispozitie legala conform careia vanzarea unui apartament proprietate personala este conditionata de acordul adunarii generale a asociatiei de proprietari. Mentionez ca toate cheltuielile de intretinere sau de alt tip aferente apartamentului sint platite. Exista, insa, un diferend intre mine si vecinii mei, care s-ar putea materializa intr-un posibil refuz al acordului, daca acesta ar fi necesar.
Mai concret, inainte de a cumpara apartamentul (an 1998), fostii proprietari au lasat o suma mare restanta la cheltuielile de intretinere, care n-a putut fi recuperata nici in urma demersurilor legale efectuate (hotarare judecatoreasca, interventie executor judecatoresc etc.). In consecinta, vecinii mei s-au gandit ca m-ar putea santaja pe mine, nedandu-mi acordul sa-mi instalez centrala termica pana cand nu platesc datoriile fostilor proprietari!!!
Desi au realizat ca e ilegal ce fac, presupun, insa, ca ar proceda in acelasi fel si daca as avea nevoie de acordul asociatiei de proprietari pentru vanzarea apartamentului.
Va multumesc,
Vasilie