avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Activitate Rebeca87

Activitate Rebeca87

Buna ziua, am participat la un concurs in care s-au dat toate probele (scris, practic si interviu), iar care in urma contestatiei mele, la decizia institutiei a fost "amanat". Deoarece nu am fost multumita de rezolvarea contestatii mele, am cerut anularea acestui act in instanta. Am castigat, iar institutia a fost obligata sa-mi recorecteze lucrarea scrisa, sa finalizeze concursul, si sa-mi acorde o despagubire echivalenta cu salariile pe care le-as fi avut daca concursul ar fi fost finalizat in loc sa fie "amanat". Concursul a fost finalizat acum si urmeaza sa fiu incadrata pe post in termen de 15 zile, dar nu voi fi reincadrata de atunci, ci de acum, deoarece concursul doar acum s-a finalizat. Din aceasta despagubire nu se mai retin taxele pt contributii, deoarece eu nu am fost deloc incadrata inainte, aceasta este o incadrare noua. Nu am beneficiat de drepturile ce decurg din plata lor contributiilor: nu am beneficiat nici de asigurarare si nici de vechime in munca. In acest caz este corect ca din aceasta despagubire, nu se retine nici contributii si nici impozit? Multumesc!
Daca toate probele (scrisă, practică si interviu) au fost susținute in aceeasi zi, cu pauza de 30 minute, la rezultatul final nu se poate face contestatie? Diferența dintre note a fost foarte mica, doar 0 sutime, iar aici e vb despre barem gresit, care dupa sesizarea mea in scris au admis si ei in scris ca e adevarat ca e gresit.
Bună ziua, am participat la concursul de ocupare a unui post vacant de secretar la o școală. După proba scrisă si afișarea lucrării +barem am sesizat imediat comisia ca s-a greșit baremul. Nu am fost luată in seamă spunandu-mi o dna din comisie că nu am învățat din surse actualizate. La așa raspuns m-am simțit descurajată sa fac contestație. La proba practică unul dintre concurenți a spus că nu a finalizat nici unul dintre subiecte dar surpriză a luat notă foarte mare, dar eu am luat cea mai mare notă. La interviu am luat toți 10 ca să ne mulțumească pe toți. După toate probele, care au fost susținute toate in aceeasi zi am vrut sa fac contestație, dar am fost refuzată de comisie in frunte cu dna director, invocând că doar dupa fiecare probă aveam dreptul conform specificației lor din PV. După ce m-am documentat acasă a doua zi am revenit cu contestație scrisa in baza HG 286 art 31 care imi da dreptul ca dupa toate probele susținute sa fac contestație in termen de 48 h. Între timp am aflat, neoficial, că cel admis inițial a venit "recomandat" de la inspectorat, dosarul lui fiind primit dupa data limita de depunere a dosarelor. Ca răspuns la contestație am primit decizia dnei director de amânare a concursului, care avusese deja loc si rezultatele publicate. Ce se poate face?