avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Activitate visinescu

Activitate visinescu

Bună ziua !
Va rog mult să mă ajutați să identific dacă solicitarea unui certificat de moștenitor în nume propriu oferă anumite avantaje față de obținerea unui certificat de moștenitor comun ?
Precizez ca ma aflu într-o procedura succesorală în care moștenitori suntem eu și mama mea vitregă , defunct fiind tatăl meu, cetățean român decedat la Munchen. Succesiunea s-a deschis la ultimul domiciliu al defunctului, în mod automat de către Instanța Succesorală din Germania. Ambasadă mi-a cumunicat ca pot solicita un certificat de moștenitor în nume propriu ( costurile fiind de partea mea) sau un certificat comun prin intermediul văduvei , caz în care dansa suportă costurile. Având în vedere faptul ca moștenirea nu poate fi tratată individual, mă ajută cu ceva un certificat de moștenitor în nume propriu ?
Vă mulțumesc


raluk0207 a scris:

Nu face antecontract. Se încheie direct contractul de vânzare, cu plata prețului în rate.

Multumesc mult, mi se pare cea mai buna soluție.


SCA IONESCU & NOVAC a scris:

Cand platiti avansul, cei 90.000 Euro, ante-contractul de vanzare-cumparare trebuie facut la notar si inscris in CF-ul imobilului.
Casa este in constructie sau finalizata? CF-ul este pe vanzator la momentul avansului? De ce este urmatoarea rata in iunie 2024 - trebuie sa mai indeplineasca vanzatorul unele obligatii si ati stabilit termen? Cand se preda casa catre dvs?
Cam astea sunt cateva aspecte pe care trebuie sa le aveti in vedere pentru a va proteja.


Plata o fac in 2 transe pt ca nu dispun acum de întreaga suma, acesta e șingurul motiv. Cf-ul este pe numele vânzătorului, fără sarcini. Casa este veche, finalizată, vânzătorul își îndeplinește toate obligațiile la data plății primei transe, motiv pt care tind sa cred ca ma avantajează semnarea directa a contractului de vz cump cu plata prețului in 2 rate și înscrierea ipotecii in CF pana la data plății celei de-a 2 rate. Aveți o alta opinie ? Va Multumesc


raluk0207 a scris:

Banii (prima transa de 90.000) ii dati la semnarea contractului de vanzare.
In contract se mentioneaza ca pretul total este de...., din care s-au achitat 90.000, iar diferenta de 30.000, pana la data de 30 iunie 2024.
Contractul de vanzare este incheiat, iar pretul este scris in contract. Nu mai au de ce si cum sa se razgandeasca.


In regula ! Înțeleg ca aceasta metoda de vânzare nu prezinta riscuri pentru mine ca si cumpărător. Multumesc mult pentru detaliere .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


raluk0207 a scris:

Sa fiți păcălit dvs în ce sens? La momentul de fata, dvs nu îi achitați vânzătorului intregul preț.
Puteți dispune de imobil după încheierea contractului de vânzare, asta însemnând ca îl puteți folosi.
Însă până la achitarea integrala a prețului, se va nota un drept de ipoteca la Cartea funciara, în favoarea vânzătorului, asta însemnând ca nu îl puteți instraina mai departe și nu puteți încheia acte de dispoziție.
La data cand veți achita ultima rată, vânzătorul va da o declarație notariala ca a primit prețul integrala, iar cu acea declarație se va radia ipoteca de la Cartea funciara.

Multumesc pentru răspuns ! Temerea mea este legată de posibilitatea de a răzgândi in privința vânzării sau a prețului , după ce plătesc prima transă de bani.
Contract cumpărare imobil+teren cu plata in 2 transe

Doresc sa cumpăr o casa cu teren pentru care voi efectua plata in 2 transe, 90000 euro la data semnării contractului și 30000 euro pana cel târziu 30 Iunie 2024.
In calitate de cumpărător, va rog sa îmi Spuneti ce clauze contractuale sa solicit astfel încât sa am siguranța ca pana la plata finala nu voi avea surprize neplăcute cu vânzătorul, nu voi fi păcălit/ prețul va rămâne nemodificat.
De asemenea, va rog sa imi Spuneti dacă după prima plata voi putea dispune de imobil și teren.
Va multumesc
Succesiune după tata recăsătorit, cu proprietăți in diferite tari


Părinții mei au divorțat acum 35 ani și tatăl meu s-a recăsătorit, însă nu are alți copii in afara de mine. El este roman , căsătorit cu o românca și erau stabiliți in Germania de aprox 30 ani, avand proprietăți și in Germania și in România.
A survenit decesul tatălui meu și ma interesează ce drepturi și obligații am eu, ca unic copil.
1. In ce țara și cine trebuie sa deschidă succesiunea ?
2. Cum pot afla dacă soția lui deschide succesiunea fără sa ma anunțe / se poate face succesiunea fără Știrea mea ?
3. Cum pot afla ce bunuri și proprietăți avea ?
4. Ce drepturi are soția asupra bunurilor moștenite de tatăl meu de la părinții lui ?
Va Multumesc
Răspuns la discuția Suspendare contract munca
Va multumesc frumos pt răspuns. Ma gândesc la o soluționare amiabila in prima faza. Știți cumva dacă undeva apare stipulată aria de aplicabilitate a legii ?
Știu ca MAE nu ar trimite o adresa dacă legea nu s ar răsfrânge și asupra acelui angajator, dar dacă angajatorul nu dorește sa se documenteze..tb sa o fac eu și sa vin cu argumente .
Multumesc mult pt ajutor

Cornel Vasile a scris:

Puteti sesiza Inspecția Muncii/ITM-ul.

Răspuns la discuția Suspendare contract munca
Buna ziua !

Sunt o soție de cadru diplomatic și doresc sa îmi insotesc soțul in misiune diplomatica .
MAE a trimis o adresa in acest sens către angajatorul meu - societate privată, însă acesta refuza sa îmi suspende cim cu ART 50 lit i din codul muncii,pe motiv ca Legea nr.269/2003 și Legea nr.469/2004 (ART 62 alin 1), nu reglementează activitatea societăților private , ci numai a celor publice.
Angajatorul e de acord cu suspendare cf ART 54 codul muncii ( suspendare cu acordul părților Pt interese personale) situație in care MAE nu îmi poate plăti contribuțiile la stat.
Va rog sa ma îndrumați ce pot face, cui ma pot adresa pt soluționare, Ce argumente pot aduce sa susțin cauza mea, ce organ competent ma poate sprijini in acest sens ?

Multumesc anticipat
Am primit o oferta telefonica de la Vodafone pe care am acceptat-o (tel gratis + cartela Vodafone, pt care urma sa platesc 62 lei lunar, 2 ani fata de aprox 40 lei cat era ab actual). Primesc pachetul si contractul, dar nu il citesc. Primesc factura cu 178 lei - in detalii 2 abonamente si rata telefon. Trimit solicitare pe email la Vodafone ca factura si contractul nu corespund ofertei acceptate de mine si ca pt probare sa imi trimita inregistrarea acceptului meu. Se zapacesc in raspuns (initial imi spun ca telefonul e gratis, dar apare pe factura pt o evidenta clara a terminalelor de catre Vodafone; apoi ca de fapt costa 143 euro; ca de fapt contractul e la magazin, nu la distanta etc). Nu imi trimit inregistrarea , dar imi spun ca pot renunta la pachet, aceasta fiind singura solutie pe care mi-o ofera. In prezent contest atat contractul ce nu corespunde cu oferta acceptata de mine, cat si factura aferenta abonamentului neacceptat (termenul de plata a trecut, iar eu am platit numai partea aferenta ab pe care il aveam initial), dar care ei spun ca trebuie platita in intregime. Ma gandesc sa accept rezilierea contractului neacceptat de mine, dar mi-e teama de eventuale costuri ascunse. Mi-au comunicat ca factura trebuie platita si ca eventuale reduceri vor fi calculate dupa restituirea telefonului si inchiderea abonamentului.
Va rog sa imi spuneti ce drepturi am eu in aceasta situatie, daca contractul ce nu corespunde cu oferta are efecte juridice si daca Vodafone poate pune poprire pe pensie pt neplata facturii . Vodafone are obligatia de a respecta oferta propusa telefonic, daca nu respecta ce este de facut, o reclamatie ANPC ar ajuta ?
Va rog sa ma ajutati cu un sfat