avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Activitate Vanzare-cumparare

Activitate Vanzare-cumparare

Multumesc!

ynocentta a scris:

Art 2 lit. l) ”cotă-parte ndiviză” reprezintă ”cota-parte de proprietate comună forţată, exprimată procentual, care îi revine fiecărui proprietar individual şi este calculată ca raportul dintre suprafaţa utilă a proprietăţii individuale şi suma
suprafeţelor utile ale tuturor proprietăţilor individuale din condominiu.

Pentru a afla cota parte uscatorie din total parte comuna este necesar calcul complex

Buna seara! Imi puteti spune cum se calculeaza cota parte a uscatoriei din totalul cotei de parti comune? Pe cartea funciara apar mentionate toate partile comune, fara insa a se specifica cat la suta este uscatoria, cat la suta gradinile s.a.m.d., apare doar cota de 2,4%.
Va multumesc mult! Voi consulta respectiva lege

ynocentta a scris:

Este necesar sa obtineti acord autentifificat,respectiv declaratie notariala asumata de fiecare proprietar din bloc
Citititi atent legea nr 196/2018 care prevede etapele si procedutra
Sunt necesare acordul individual al fiecarui proprietar care sa va cedeze cota ce ii revine din cota comuna a blocului si inscris din partea asociatiei de proprietari incheiat in baza hotararii adunarii generale a membrilor proprietari care sa voteze instrainarea uscatoriei -acesta este actul principal...

Buna ziua! Doresc sa cumpar uscatoria din blocul in care locuiesc. M-am interesat si in mare stiu pasii, doar ca nu stiu efectiv de unde sa incep. Logic ar fi sa se inceapa cu acordul tuturor proprietarilor, insa pe ce document sa obtin acest acord. Am intrebat in jur de 10 notari si au zis ca nu cu ei se incepe. Am auzit si ca ar trebui ca asociatia de proprietari sa imi elibereze un act pe care sa semneze proprietarii, si cu acel act sa merg la notar. Stie cineva procedura exacta? De asemenea m-ar interesa si un cost total al acestei operatiuni de cumparare a uscatoriei, cu tot ce tine de cadastru,notar, arhitect. Am auzit si sume posibile in jur de 2000 de euro, astq in cazul cel mai fericit in care proprietarii nu au pretentii la bani in schimbul uscatoriei (topometristul mi-a spus aceste informatii).Apreciez orice ajutor si raspuns din partea dumneavoastra! Multumesc!