avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Activitate iuliu.arnautu

Activitate iuliu.arnautu

Bine,am inteles! Mai direct spus,eu vreau ca instanta sa-l sanctioneze pe angajator,cu plata pe acea perioada de 20 de zile,perioada care,din punct de vedere financiar,ma ajuta sa-mi stabilesc prioritatile noului context. Trebuie sa justific aceasta cerere cu vreun articol de lege?...Partea adversa o sa maraie la instanta ca vreau bani nemunciti,ca un ...oportunist.
OK! Asta voiam sa "aud"! Problema-i urmatoarea: dau firma in judecata si sa zicem ca eu am castig de cauza! Insa eu ar trebui sa cer ceva in cererea de chemare in judecata. Si nu stiu cum sa cer! Adica ar trebui,anularea desfacerii CM,reincadrare si reacordarea salariului de la data desfacerii C.M.,pana la data pronuntarii deciziei. Corect?!...Corect!!!
Dar eu nu vreau sa mai lucrez la firma lor! Vreau doar suma echivalenta salariului care ar fi trebuit sa-l iau pe perioada de 20 zile de preaviz. Atat si nimic mai mult! Nu cred ca este ceva exagerat!
Nu stiu cum sa motivez aceasta cerere,pe ce baza legala! Vreau sa ma prezint la instanta cu o speta sigura si ,aerisita!

Intelegeti ca nu-mi permit un avocat,doar pentru o cerinta atat de simpla!
Am fost concediat!
In drept... Art.65 alin.1 Codul muncii. Adica post desfiintat.
In fapt... Am fost anuntat verbal sa nu mai vin la munca.Dupa 3 zile mi-au dat decizia de desfacere a contractului de munca si adeverinta pt. Oficiul de somaj.
Preaviz nu mi-au dat!
Daca dau firma in judecata,am sanse de castig?

1.Sesizare la ITM ca nu va mai primeste la serv;
2.Daca se hotaraste desfacerea contractului de munca,pentru asta trebuie sa va comunice scris decizia desfacerii contractului de munca,dar asta dupa comunicarea preavizului scris;
3.Actionarea in judecata cu cerere de chemare in judecata si proceduri specifice.Cererea de chemare in judecata trebuie redactata ...meserias,cu aspecte de forma si fond.
4.Litigiile de munca sunt fara taxe si nu cred ca trebuie neaparat avocat;
5.Se infiinteaza o instanta special pentru judecarea litigiilor de munca,si procesul si termenele sunt,''accelerate si in viteza". O luna,max.o luna si jumatate.
Nu sunt jurist,dar cam asa stau lucrurile!