avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ok, urmează să fiu concediat. M-au forțat să-mi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ok, urmează să fiu concediat. M-au forțat să-mi dau demisia ...

Ok, urmează să fiu concediat. M-au forțat să-mi dau demisia dar am refuzat. Motivul e stupid: că am luat două pachete rupte de biscuiți dintre niște paleții veniți din depozit, pe care eu trebuia să îi stivuiesc, și în loc să-mi anunț șefii le-am aruncat. E prima dată când aud că trebuia să le raportez, de fapt nimeni nu a mai auzit de așa ceva. Mă rog, un pretext pentru că am gura mare și îmi cer drepturile, gen zile de concediu, libere etc. Azi nu m-au mai primit la muncă și mi-au zis să-mi dau demisia. Nici vorbă pentru că nu am furat cum mă acuză. Acum aștept decizia. Am două întrebări: dacă stau acasă mă pot acuza că nu am mai venit la muncă? Și a doua: care sunt pașii pe care trebuie să îi fac să îi acționez în instanță? Adică îmi trebuie avocat sau întâi mă adresez ITM... chiar nu prea am idee. Și ar mai fi ceva... e un proces de durată, scump? Pentru că nu-mi permit să mă târăsc prin tribunale cu ei, am o familie de întreținut.
Mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 2 Aprilie 2021
Adrian7977, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:33, 5 Aprilie 2021
1. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

2. Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.

3.Nimeninu va poate preciza exact durata unui astfel de litigiu.
1.Sesizare la ITM ca nu va mai primeste la serv;
2.Daca se hotaraste desfacerea contractului de munca,pentru asta trebuie sa va comunice scris decizia desfacerii contractului de munca,dar asta dupa comunicarea preavizului scris;
3.Actionarea in judecata cu cerere de chemare in judecata si proceduri specifice.Cererea de chemare in judecata trebuie redactata ...meserias,cu aspecte de forma si fond.
4.Litigiile de munca sunt fara taxe si nu cred ca trebuie neaparat avocat;
5.Se infiinteaza o instanta special pentru judecarea litigiilor de munca,si procesul si termenele sunt,''accelerate si in viteza". O luna,max.o luna si jumatate.
Nu sunt jurist,dar cam asa stau lucrurile!
Ultima modificare: Duminică, 4 Aprilie 2021
iuliu.arnautu, utilizator
iuliu.arnautu a scris:

....
5.Se infiinteaza o instanta special pentru judecarea litigiilor de munca,si procesul si termenele sunt,''accelerate si in viteza". O luna,max.o luna si jumatate.
Nu sunt jurist,dar cam asa stau lucrurile!



Nu sunt infiintate instante speciale, iar durata unui litigiu poate fi mai mare de o luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat vs angajator Anca Brinzaru Anca Brinzaru Seful meu vrea sa scape de mine din motive care nu tin de indeplinirea obligatiilor mele contractuale, dar el \\"nu da afara niciodata pe nimeni\\" ci iti cere ... (vezi toată discuția)
Neplata ultimului salar Stefanescu Loredana Stefanescu Loredana Buna ziua! As avea si eu o problema, este mult de povestit, o sa incerc sa fiu cat mai la subiect. Am muncit din noiembrie 2009 pana in februarie 2010 la un ... (vezi toată discuția)
Bună seara, cum pot da în judecata o firma care nu și a plătit ... Andreibbv Andreibbv Bună seara, Cum pot da în judecata o firma care nu și a plătit 15 angajați? Si eu fiind unul dintre ei. Am lucrat ca agenți de vânzări iar firma ... (vezi toată discuția)