Bună seara,
Cum pot da în judecata o firma care nu și a plătit 15 angajați? Si eu fiind unul dintre ei.
Am lucrat ca agenți de vânzări iar firma respectiva ne a dat afara pe motiv ca nu au de unde sa ne plătească deoarece nici ei nu și au primit banii.
Am făcut sesizare la itm.
Noi ne am primit demisiile prin posta.
Neplata contributiilor sociale de catre angajator poate face obiectul : - unei actiuni in instanta
Modalitatea corecta si eficienta prin care puteti actiona este declansarea unui litigiu care sa vizeze obligarea angajatorului de a plati contributiile sociale aferente veniturilor salariale realizate de angajat. Actiunea va viza toate contributiile sociale datorate.
- unei sesizari la ANAF in legatura cu neplata acestora, ceea ce poate declansa un control de specialitate.
Recuperarea creantelor privind contributiile sociale, reprezinta obligatia institutiilor statului, iar actiunea lor vizeaza platitorul (angajatorul) care are obligatia de a calcula, retine si vira contributia datorata de angajat si de a calcula si vira contributia datorata de angajator.
1.Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.
2. Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.
3. In speta, lasati-l pe angajator sa aiba initiativa incetarii c.i.m.... in cazul demisiei, nu puteti beneficia de somaj.
Contract de munca
elisabeta05
Am contract de munca perioada nedeterminata din 2015 la o firma .Am fost internat in spital ,I-am cerut adeverinta de salariat ,ezitand multe zile pana mi-a ... (vezi toată discuția)
Lipsa perioade cim
adi63
Am lucrat la o firma din anul 2011 pana pe 7.10.2020 cand am primit decizia de incetare a CIM .Mi-am facut cont la CNPP si din stagiile lunare de cotizare apar ... (vezi toată discuția)