avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lipsa perioade CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lipsa perioade CIM

Am lucrat la o firma din anul 2011 pana pe 7.10.2020 cand am primit decizia de incetare a CIM .Mi-am facut cont la CNPP si din stagiile lunare de cotizare apar niste perioade in care nu s-au platit cotizatiile -intre 02.2014 pana in 04.2015 si 09.2015 pina in 02.2017 .Va rog respectuos sa ma sfatuiti ce pot face avand in vedere ca administratorul firmei nu recunoaste ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:12, 12 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar prin instanta puteti rezolvamfaceti plangere la ITM
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ITM-ul nu are cu ce sa-l ajute in privinta aceasta ...

Neplata contributiilor sociale de catre angajator poate face obiectul :
- unei actiuni in instanta
Modalitatea corecta si eficienta prin care puteti actiona este declansarea unui litigiu de munca care sa vizeze obligatia angajatorului de a plati contributiile sociale aferente veniturilor salariale realizate de angajat. Actiunea va viza toate contributiile sociale datorate.

- unei sesizari la ANAF in legatura cu neplata acestora, ceea ce poate declansa un control de specialitate.
Recuperarea creantelor privind contributiile sociale, reprezinta obligatia institutiilor statului, iar actiunea lor vizeaza platitorul (angajatorul) care are obligatia de a calcula, retine si vira contributia datorata de angajat si de a calcula si vira contributia datorata de angajator.
Multumesc pentru raspunsuri !Am fost la un avocat si mi s-a spus ca daca au trecut 3 ani nu se mai poate face nimic .Este adevarat ?
Ultima modificare: Luni, 12 Octombrie 2020
adi63, utilizator
3 ani de la ce ?

ANAFul are un termen de prescriptie pentru contributii de 5 ani ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face în cazul în care firma nu plătește cas Leontinastefan@gmail.com Leontinastefan@gmail.com Firma de paza nu plătește asigurări de sănătate și vechimea în munca. Ce putem face? (vezi toată discuția)
Buna seara! care e procedura in cazul in care ,patronul la care ... Dany_de_vyto3 Dany_de_vyto3 Buna seara! Care e procedura in cazul in care ,patronul la care lucrez nu mi-a platit toate contribuțiile la stat, bineînțeles după ce înainte sesizez ... (vezi toată discuția)
Contract de munca elisabeta05 elisabeta05 Am contract de munca perioada nedeterminata din 2015 la o firma .Am fost internat in spital ,I-am cerut adeverinta de salariat ,ezitand multe zile pana mi-a ... (vezi toată discuția)