Salut, am o intrebare in legatura cu mostenirea si procedura de mostenire
Scurt backstory:
- Partintii mei au divortat cand eu aveam cateva luni si nu mi-am cunoscut niciodata tatal. Din cate am inteles aceasta era agresiv si violent cu mama dar deja dam in detalii.
- Acesta mai are un copil dintr-o casatorie anterioara
- Din cate stiu in acest moment, tatal meu s-a stabilit in UK si are o stare de sanatate precara
In caz de deces, cum aflu ca acesta a decedat pentru a lua parte la impartirea mostenirii? Sunt anuntat de cineva sau este "problema" mea sa aflu daca a murit sau nu?
Buna ziua! Am nevoie de niste sfaturi in legatura cu neplata pensiei alimentare.
Eu am 20 de ani si sunt in anul 1 de facultate. Parintii mei au divortat cand m-am nascut iar tatal meu a platit pensia alimentara doar in primul an. Ultima plata a fost acum 19 ani. Mama nu a dorit "probleme" deoarece acesta era "un betiv" care a batut-o, i-a luat banii si alte lucruri similare. Eu nu l-am cunoscut niciodata si din cate am inteles.. acesta este plecat in Anglia.
Mentionez ca inca am Hotararea Judecatoreasca in legatura cu divortul si plata pensiei alimentare.
Q1: Cum trebuie sa procedez pentru a il sili sa plateasca pensia alimentara?
Q2: Pot sa il silesc sa plateasca pensia alimentara datorata in ultimii 3 ani?
Va rog sa ma ajutati cu un Step by Step guide daca este posibil.. daca nu orice sfat este binevenit!