avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Activitate asp1re

Activitate asp1re

Discuție Grupa de munca
Buna ziua, mama mea a lucrat la Carpatex intre 1980 si 1996. Am depus o cerere la firma respectiva - cerere de eliberare a unei adeverinte pentru grupa de munca. Ea a lucrat ca si primitor - distribuitor.
Raspunsul de la firma este: "Va informam ca, nu toate meseriile au fost incadrate in grupa a-II-a de munca, printre care si meseria de primitor distribuitor nu a fost incadrata in grupa a-II-a de munca. Meseria de primitor distribuitor nu se regaseste in nici un ordin sau scrisori ulterioare: ordinul 50/1990; ordinul 125/1990 sau in scrisorile ulterioare".

Mentionez ca toate persoanele cu care ea a lucrat pe timpul respectiv (inclusiv persoanele cu meseria primitori -distribuitor) au primit grupa II de munca. Cand am intrebat cum este posibil ca persoanele respective sa primeasca si mama nu... am primit raspunsul: "pentru ca ea a plecat de la Carpatex in 1996" (inainte ca o lege sa intre in vigoare).

In carnetul de munca apare ca ea a primit spor din 1980 - 1996 pentru conditii deosebit de grele.

Se mai poate face ceva in privinta asta? Orice parere e bine venita!
Va multumesc anticipat.