Cererea pentru reconstituirea dreptului de proprietate s-a facut. Asadar actul de proprietate exista pe numele strabunicului meu care nu mai este in viata. Tatal meu are 3 frati drept urmare cea mai buna dintre rele ramane succesiunea dupa strabunic insa bunicul meu mai are 6 frati dintre care 2 sunt vitregi iar acestia vitregi nu mai sunt in viata. Se pare ca singura solutie e sa-i adun pe toti:stunned: si sa se faca succesiunea. Sper sa scap vie (nu de alta dar sa mai aiba cine sa folosesca terenul) dupa toata aceasta procedura. Multumesc mult pentru timpul acordat.
Un prieten mi-a spus ca exista posibilitatea de a evita succesiunea in cazul in care toti cei care au dreptul la mostenire renunta la terenul respectiv in acest sens intocmindu-se un document notarial. Exista aceasta posibilitate? Mai ales ca intre timp pe o parte din acest teren s-a construit o casa aflata in proprietatea tatalui meu. Ideea e ca as vrea sa evit succesiunea si ma intereseaza modalitatea cea mai simpla si mai putin costisitoare.
Actul de proprietate il detinea strabunicul meu dar dupa decesul acetuia nu s-a facut succesiunea intre bunicul meu si fratii lui. Care ar fi rezolvarea in acest caz? Sa se faca intai succesiunea intre bunicul meu si fratii lui ca apoi sa mi-l poate vinde mie?
Buna ziua! Va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat in ceea ce priveste cumpararea unui teren.
Tatal meu detine acest teren de 15 ani (cand spun detine ma refer la faptul ca il are trecut in Rol). Problema e ca nu s-a facut succesiunea iar el nu il poate vinde. Bunicul meu nu a decedat si a avut acest teren trecut in rol aproximativ 25 de ani, dar nici in cazul acestuia nu s-a realizat succesiunea iar fratii lui sunt in viata. In acest caz poate bunicul meu sa imi vanda mie terenul sau acest drept ii revine tatalui meu deoarece il are trecut in rol? Sau prin ce modalitate as putea cumpara acest teren? Va multumesc mult.