avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumpararea unui teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumpararea unui teren

Buna ziua! Va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat in ceea ce priveste cumpararea unui teren.
Tatal meu detine acest teren de 15 ani (cand spun detine ma refer la faptul ca il are trecut in Rol). Problema e ca nu s-a facut succesiunea iar el nu il poate vinde. Bunicul meu nu a decedat si a avut acest teren trecut in rol aproximativ 25 de ani, dar nici in cazul acestuia nu s-a realizat succesiunea iar fratii lui sunt in viata. In acest caz poate bunicul meu sa imi vanda mie terenul sau acest drept ii revine tatalui meu deoarece il are trecut in rol? Sau prin ce modalitate as putea cumpara acest teren? Va multumesc mult.
va poate vinde terenul doar proprietarul. rolul fiscal nu valoreaza proprietate. cine are titlu de proprietate?
Actul de proprietate il detinea strabunicul meu dar dupa decesul acetuia nu s-a facut succesiunea intre bunicul meu si fratii lui. Care ar fi rezolvarea in acest caz? Sa se faca intai succesiunea intre bunicul meu si fratii lui ca apoi sa mi-l poate vinde mie?
Aicha a scris:

Actul de proprietate il detinea strabunicul meu dar dupa decesul acetuia nu s-a facut succesiunea intre bunicul meu si fratii lui. Care ar fi rezolvarea in acest caz? Sa se faca intai succesiunea intre bunicul meu si fratii lui ca apoi sa mi-l poate vinde mie?
Evident ca va trebui facuta succesiunea! Altfel, nu se poate vinde, exact cum a spus si marti!
Un prieten mi-a spus ca exista posibilitatea de a evita succesiunea in cazul in care toti cei care au dreptul la mostenire renunta la terenul respectiv in acest sens intocmindu-se un document notarial. Exista aceasta posibilitate? Mai ales ca intre timp pe o parte din acest teren s-a construit o casa aflata in proprietatea tatalui meu. Ideea e ca as vrea sa evit succesiunea si ma intereseaza modalitatea cea mai simpla si mai putin costisitoare.
pai de fapt in asta consta succesiunea. dar incercati sa mergeti si sa incercati sa scoateti titlu de prorpeitate pe numele bunicului dumneavoastra (prin mostenitor daca este decedat).

Alte discuții în legătură

Anulare titlu de proprietate ionut daniel ionut daniel Un titlu de proprietate emis in anul 1994 cu legea 18/1991,pe un teren revendicat de bunica mea poate fi atacat in instanta acum de fratii vitregi ai tatalui ... (vezi toată discuția)
Incurcatura - rog ajutor dienuta dienuta Va rog mult, un sfat pentru urmatoarea speta: -Bunicul meu, decedat in aprilie 1991 -Bunica vitrega, decedata in mai 1991- nu a avut alte rude in afara ... (vezi toată discuția)
Teren revendicat l18 danimik danimik Stimati Domni/Stimate Doamne, Va expun pe scurt situatia mea: tatal meu impreuna cu fratele lui au facut in baza legii 18 o cerere de retrocedare a unui ... (vezi toată discuția)