Mi-a atras atentia discutia deschisa de userul nykkol "Camere de supraveghere" in care edina, intr-un raspuns,puncteaza "Problema apare daca va filmeaza casa, pe dvs. in casa dvs. sau in curtea dvs., fara acordul dvs. "
Deci e o problema ca ma filmeaza in curte. Confirmati? Ce fac mai departe ?
Multumesc pentru raspuns. Puteti detalia putin?
A aparut si o noutate : vecinul a pus pe cladire anuntul de vanzare.
In consecinta adaug urmatoarea intrebare : trebuie sa fac demersuri legale (sa-l reclam la primarie, inspectoratul in constructii, etc.) inante ca el sa vanda proprietatea?
Ma refer atat la camere cat si la problema ferestrelor si a balconului deschis.
Buna ziua.
Subiectul : Camere de supraveghere montate de vecin, cu vedere in curtea mea.
Camerele sunt montate de vecin pe spatele casei la o inaltime mult mai mare decat gardul (3.5 - 4 m) astfel incat camerele filmeaza si curtea mea.
Sistemul de supraveghere este montat de catre o firma si prezenta lui este semnalizata cu abtibild lipit la strada.
Am cautat lamuriri la Autoritatea ce se ocupa cu protectia datelor personale, autoritatea in domeniu, am primit si un raspuns (nu ma asteptam) dar cum nu am cunostinte in domeniu este unul destul de criptic.
Toate actiunile mele din acea parte a curitii sunt monitorizate de vecin.
Sunt intr-o relatie conflictuala cu acest vecin ce a amplat 10 fereste mari (2m/2m), cu deschidere "full option" , la 130 cm de gard si un balcon deschis, la aceeasi distanta, astfel incat relatia noastra este tensionata.
Vecinul isi viziteaza proprietatea, este vorba de o pensiune construita la mare dar unde nu locuieste, de fiecare data cand eu fac activitati in acea parte a curtii. E destul de terorizant.
Cum spunea altcineva, nu sunt de acord sa fiu monitorizat si "pazit" de vecin. Un cunoscut ce are o firma ce amplaseaza astfel de sisteme de supraveghere mi-a spus ca pot face o cerere la politie prin care politia are dreptul sa-i ceara vecinului inregistrari, de la o data aleatorie, nu mai veche de 30 de zile, in care sa se vada daca filmeaza si inregistreaza si pe proprietatea mea. Tot el imi spunea ca firma ce instaleaza sistemul de supraveghere, prin programul (softul) camerelor de supraveghere poate masca, in timpul filmarilor, o parte de cadru astfel incat curtea mea sa nu intre in aceste cadre. Dar nu mi-a spus decat ca pot cere acest lucru pe legea 333, fara sa-mi dea mai multe detalii.
Ma puteti ajuta sa gasesc in aceasta lege articolul pe baza caruia sa fac aceste demersuri? Ori daca exista o alta cale. Vreau sa traiesc relaxat pe proprietatea pentru care platesc impozite.