avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Activitate coriandru

Activitate coriandru

Răspuns la discuția Talharie
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri
Răspuns la discuția Talharie
bustiuc elena a scris:

Art 77 ind.1 prevede modalitatile speciale de ascultare a partii vatamate si a partii civile.Nu este vb de protectia martorilor.Si plus de asta nu pierdeti nimic daca faceti o cerere.Stiu si cazuri in care s au admis astfel de cereri si nu era nici pe departe vorba de crima organizata.Sfatul meu este sa faceti o astfel de cerere si sa vedeti daca vi se admite sau nu.Pana la urma nu aveti ce pierde.
Legal nu puteti fi incadrata intr-un program de protectie a martorilor pentru motivul ca dvs nu puteti avea calitatea de martor "nimeni nu poate depune ca martor in propria cauza"Tocmai de aceea legea va ofera posibilitatea prevazuta la art 77 ind 1 Cod.proc.pen


Va multumesc pentru raspuns. Mai am o intrebare: unde si cand pot sa fac aceasta cerere? In momentul in care primesc citatia merg la Politie si fac cererea sau cum se procedeaza exact? Cine trebuie sa inregistreze aceasta cerere si in ce moment (banuiesc ca anterior momentului in care este stabilita infatisarea)?
Răspuns la discuția Talharie
Va multumesc pentru raspuns, nu doresc sa "scap" de audiere, fapta tot ramane si desigur ca imi mentin declaratia, insa vreau sa stiu daca exista din punct de vedere legal o prevedere de care pot face uz in asa fel incat audierea sa fie facuta fara prezenta inculpatilor.

Multumesc pentru ajutor
Discuție Talharie
Buna ziua,

Acum ceva vreme mi s-a furat poseta cu tot ce aveam in ea. Pentru ca am opus rezistenta iar indivizii m-au impins si am cazut mi s-a spus ca este talharie. Peste cateva luni am fost sunata si rugata sa ma prezint la politie fiindca a fost gasit telefonul furat. Am declarat ca nu ma constitui parte civila in proces dar mi s-a comunicat ca oricum voi fi citata de catre instanta. Cei care au comis fapta au fost identificati si sunt judecati in libertate, dar pentru ca nu doresc sa fiu identificata si poate urmarita ulterior ma gandesc sa nu ma prezint daca sunt citata. Am citit mesajele de pe forum si am aflat ca pot fi adusa cu mandat - exista vreo procedura prin care ma pot asigura ca in timp ce dau declaratia, daca e obligatorie, inculpatii sa nu fie prezenti?

Multumesc!