avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Activitate Claus78

Activitate Claus78

Mulțumesc pentru răspuns. O să încercăm și varianta pe care ne-ați sugerat - o.. Sau, dacă am înțeles eu bine, firma ar putea fi lichidată și abia după aia să se facă distribuirea, ipoteză în care mi se pare normal să ceară extras de cont pt că ăia într - adevăr vor fi integral banii noștri. Dar atâta timp cât firma nu e lichidată e clar că doamna face un abuz cerând extras de cont pt a dovedi masa succesorală!
Și ce putem face în acest caz. O reclamăm pe notară? Am făcut asta și nu am primit nici un răspuns iar termenul de răspuns a trecut de mult timp. Chiar și noi care nu cunoaștem bine legea, pe baza logicii ni se pare absurd ce zice acea notară și exact cum spuneți dvs considerăm că trebuie să se facă. Firma nu a fost încă lichidată. Ce putem face???? Ne putem muta la alt notar?
Bună ziua. Tatăl meu a fost asociat unic al unei firme care era în insolvență la moartea lui, iar ulterior a întrat în faliment. Asta e singurul lucru care a rămas iar datorită incertitudinii în care este o astfel de moștenire noi nu am făcut succesiunea la momentul respectiv dar am făcut un certificat de calitate de moștenitor. ca să putem să ne interesam la lichidator despre situația firmei.La momentul ăla erau datorii mai mari și nu păreau a se putea recupera integral dar norocul și implicarea au făcut ca până la urmă să se plătească totul și să rămână și bani. Problema e următoarea: lichidatorul cam bajbâie în ceea ce privește modul de distribuire, ba zice că poate să o facă și pe baza acelui certificat, ba zice că prima dată trebuie să facem succesiunea. Noi nu am prea vrea să facem succesiunea pt că notara la care am făcut certificatul de moștenitor (și probabil singura la care putem dezbate succesiunea) susține că trebuie să îi ducem un extras de cont de la lichidator pt a stabili masa succesorală. Ei bine, după părerea noastră masa succesorală nu e reprezentată de banii ce sunt într-un moment sau altul în contul unei firme aflate încă în procedură de faliment. Chiar de nu ar mai avea lichidatorul nici o plată de făcut, totuși mai sunt niște impozite (parcă 10%la stat și vreo 3-4%la Uniunea lichidatorilor sau cum s-o numi), plus că din câte știm, defunctul nostru tată avea niște datorii și pe persoană fizică la fisc, datorii ce decurg din atragerea răspunderii administratorului în cazul altei firme pe care a administrat - o. Menționez că certificatul de calitate de moștenitor a fost cerut de judecătorul sindic și depusă copie la dosar și tot atunci ne-a întrebat dacă vrem să continuăm activitatea firmei sau să o băgăm în faliment . Deci nu se poate face distribuirea fără să dezbatem o "masă succesorală" încă incertă?