avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Activitate mooniq7

Activitate mooniq7

Am un precontract incheiat la notar cu un termen de achitare, in care figureaza si valoarea tva-ului, care a fost achitat la timp dar nici o factura nu am primit, ce pot face in accest caz ? Nu au inca blocul intabulat , si nici nu se sinchisesc sa o faca pana nu-si vand ei toate apartamentele.
Bună ziua.
Spuneți-mi vă rog, dacă am plătit apartamentul integral în 2022, a fost livrat in 2023, deci se locuieste in el, dar contractul de vânzare-cumpărare urmează să-l semnez cu dezvoltatorul in 2024, va trebui sa achit diferenta de 4% tva ? Precizez termenul prevazut in precontract pentru semnarea contractului final a fost in 2023 dar dezvoltatorul a amanat pt 2024..Multumesc!
Buna ziua,
Locuiesc pe o strada cu 2 benzi, in oras ,intens trazitata de masini cu gabarit mare ,care circula cu foarte mare viteza, ca sa fiu mai explicita limita de viteza este 30km/ora dar circula cu peste 100km/ora masinile cu gabarit mare si chiar mai mult masinile mici care au limita 50km/ora. Desi , pe o parte si pe cealata sunt case pe toata lungimea strazii , nu exista nici o trecere de pietoni si nici trotuare, absolut nimic care sa impiedece circulatie cu viteza foarte mare, noi glumind o denumim "autostrada".
S-a facut o cerere la politie initial, ulterior am fost trimisi de care accestia la primarie ,unde s-a depus o cerere semnata de toti locuitorii strazii pt gasirea unei solutii permanente ( delimitatoare de viteza sau radar fix ) .Cererea a fost respinsa pe motiv ca delimitatoarele pot afecta structura caselor aflate prea aproape de strada ( exista pe o portiune 2-3 case de genul dar strada se intinde pe 3-4 km) iar radarul fix nu are temei legal.
Va rog sa ne sfatuiti ce putem face in continuare, cui tb sa ne adresam, se poate ajunge la proces ? va precizez ca toti vecinii au peretii fisurati , cat despre zgomot si cum se zdruncina casa nu va pot povesti, efectiv nu se poate dormi seara si nu se poate sta ziua in casa. Este o strada aproape de varianta orasului,cum acceasta din urma este intr-o situatie deplorabila, toate masinile tranziteaza strada noastra..
Va multumesc anticipat.