Am un precontract incheiat la notar cu un termen de achitare, in care figureaza si valoarea tva-ului, care a fost achitat la timp dar nici o factura nu am primit, ce pot face in accest caz ? Nu au inca blocul intabulat , si nici nu se sinchisesc sa o faca pana nu-si vand ei toate apartamentele.
Bună ziua.
Spuneți-mi vă rog, dacă am plătit apartamentul integral în 2022, a fost livrat in 2023, deci se locuieste in el, dar contractul de vânzare-cumpărare urmează să-l semnez cu dezvoltatorul in 2024, va trebui sa achit diferenta de 4% tva ? Precizez termenul prevazut in precontract pentru semnarea contractului final a fost in 2023 dar dezvoltatorul a amanat pt 2024..Multumesc!
Buna ziua,
Locuiesc pe o strada cu 2 benzi, in oras ,intens trazitata de masini cu gabarit mare ,care circula cu foarte mare viteza, ca sa fiu mai explicita limita de viteza este 30km/ora dar circula cu peste 100km/ora masinile cu gabarit mare si chiar mai mult masinile mici care au limita 50km/ora. Desi , pe o parte si pe cealata sunt case pe toata lungimea strazii , nu exista nici o trecere de pietoni si nici trotuare, absolut nimic care sa impiedece circulatie cu viteza foarte mare, noi glumind o denumim "autostrada".
S-a facut o cerere la politie initial, ulterior am fost trimisi de care accestia la primarie ,unde s-a depus o cerere semnata de toti locuitorii strazii pt gasirea unei solutii permanente ( delimitatoare de viteza sau radar fix ) .Cererea a fost respinsa pe motiv ca delimitatoarele pot afecta structura caselor aflate prea aproape de strada ( exista pe o portiune 2-3 case de genul dar strada se intinde pe 3-4 km) iar radarul fix nu are temei legal.
Va rog sa ne sfatuiti ce putem face in continuare, cui tb sa ne adresam, se poate ajunge la proces ? va precizez ca toti vecinii au peretii fisurati , cat despre zgomot si cum se zdruncina casa nu va pot povesti, efectiv nu se poate dormi seara si nu se poate sta ziua in casa. Este o strada aproape de varianta orasului,cum acceasta din urma este intr-o situatie deplorabila, toate masinile tranziteaza strada noastra..
Va multumesc anticipat.