avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Va trebui sa achit diferenta pt tva 9%?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Va trebui sa achit diferenta pt tva 9%?

Bună ziua.
Spuneți-mi vă rog, dacă am plătit apartamentul integral în 2022, a fost livrat in 2023, deci se locuieste in el, dar contractul de vânzare-cumpărare urmează să-l semnez cu dezvoltatorul in 2024, va trebui sa achit diferenta de 4% tva ? Precizez termenul prevazut in precontract pentru semnarea contractului final a fost in 2023 dar dezvoltatorul a amanat pt 2024..Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 23 Noiembrie 2023
mooniq7, utilizator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 14:15, 27 Noiembrie 2023
Banuiesc ca factura finala nu o aveti . Daca nu sunteti inca proprietar ( nu aveti contractul autentic la notar cu punerea in posesie) factura finala de dezvoltator se va face cu 9% ( si se vor storna toate avansurile date )
Am un precontract incheiat la notar cu un termen de achitare, in care figureaza si valoarea tva-ului, care a fost achitat la timp dar nici o factura nu am primit, ce pot face in accest caz ? Nu au inca blocul intabulat , si nici nu se sinchisesc sa o faca pana nu-si vand ei toate apartamentele.
Ultima modificare: Luni, 27 Noiembrie 2023
mooniq7, utilizator
Din pacate nu aveti ce face , atata timp cat nu sunteti proprietar la 31.12.2023 ( termen limita) pt aplicarea cotei reduse de 5%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va trebui să achit diferența de tva până la 9%? Ovidiu_t Ovidiu_t Bună ziua. Spuneți-mi vă rog, dacă am plătit apartamentul integral în 2023, iar contractul de vânzare-cumpărare urmează să-l semnez cu dezvoltatorul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va scriu in legatura cu schimbarea de tva 19% la achizitionarea ... Danny1995 Danny1995 Buna ziua! Va scriu in legatura cu schimbarea de TVA 19% la achizitionarea noilor apartamente. Ca sa va pun in tema, eu am semnat o promisiune de ... (vezi toată discuția)
Tva la un antecontract pentru apartament in constructie? cioclud cioclud am incheiat un antecontract pentru apartament in constructie in 2021 cu act aditional de prelungire a termenului de vanzare cumparare in 2022 pentru anul ... (vezi toată discuția)