avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva la un antecontract pentru apartament in ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva la un antecontract pentru apartament in constructie?

am incheiat un antecontract pentru apartament in constructie in 2021 cu act aditional de prelungire a termenului de vanzare cumparare in 2022 pentru anul 2024 , platind avans in 2021 cu stipularea TVA de 5 la suta.Cum voi plati tVA in 2024
Ultima modificare: Luni, 4 Decembrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 01:03, 23 Ianuarie 2024
9% in 2024,. Daca era livrarea pana la 31.12.2023 era 5%
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
buna ziua . daca am semnat in 2023 si achitat integral apartamentul in 2023 dar ei nu au fost gata cu. actele receptiei siimplictit semanrea acetelor. finale de vanzare. cumparare care se pare ca se vor semna in 2024... se mai plateste diferenta de tva in conditiile in care eu am platit integral apartmanetul cf promisiunii de Vc ? multumesc
da , din pacate . Dezvoltatorul trebuia sa va livreze imobilul pana la final de 2023 ca sa beneficiati de cota redusa de 5%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va trebui să achit diferența de tva până la 9%? Ovidiu_t Ovidiu_t Bună ziua. Spuneți-mi vă rog, dacă am plătit apartamentul integral în 2023, iar contractul de vânzare-cumpărare urmează să-l semnez cu dezvoltatorul ... (vezi toată discuția)
Am incheiat un antecontract pt un apartament nou Ramona Blidaru Ramona Blidaru Buna ziua, Am incheiat un antecontract pt un apartament nou in 2022. Am preluat deja apartamentul dar nu am finalizat actele deoarece dezvoltatorul nu are ... (vezi toată discuția)
Aplicare tva redus de 5 % la constructii cu termen de finalizare si predare anul urmator mroby mroby Buna ziua tuturor! As avea nevoie de parerea dumenavoastra in urmatoarea speta: O societate cu raspundere limitata, dezvoltator imobiliar, are incheiate mai ... (vezi toată discuția)