avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Activitate LauraMP

Activitate LauraMP

Buna ziua ! Am si eu o problema cu actele unui teren si doresc un sfat din partea d-voastra .
Bunicii mei (din partea tatalui) au cumparat in anul 1960 un teren printr-un contract de vanzare - cumparare . In contract este precizat ca actul de intabulare se va face dupa incheierea unui litigiu avut de proprietari. Pe spatele contractului este ;precizat ca s-a incheiat litigiul , insa nu este semnat de notar. In extrasul CF apar proprietari vanzatorii . Dupa decesul tatalui meu , am incercat sa facem succesiunea si am constatat ca nu s-a facuit succesiunea nici dupa bunica si ne-am lovit de problema de mai sus . Vanzatorii sunt decedati si nu stiam nimic despre mostenitorii acestora . Am deschis un proces de uzucapiune (sper ca am sris corect) insa dosarul a fost respins de judectaor de 2 ori.
Intre timp am reusit sa aflam cine sunt mostenitorii si sa luam legatura cu ei , iar acestia sunt de acord sa faca un act de donatie sau contract de vanzare -cumparare . Problema este ca ei nu stiau de existenta terenului iar acesta nu a fost inclus in succesiune . Am incercat sa facem suplimentare de succesiune si ne-am lovit de o alta problema , ei detin act de mostenire doar dupa mama , iar proprietari ai terenului sunt mama si tatal lor . Tatal a decedat primul . Mostenitorii nu mai detin nici un fel de act (nici macar certificatul de deces al tatalui ) , sunt persoane in varsta si bolnave si le este destul de greu sa inteleaga si sa incerce sa obtina actele pe care nu le au .
Va rog daca se poate sa ma ajutati cu un sfat . Din pacate nu am primit nici o alta varianta din partea notarului si nici a avocatului .
Multumesc !