avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren neinclus in succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren neinclus in succesiune

Buna ziua ! Am si eu o problema cu actele unui teren si doresc un sfat din partea d-voastra .
Bunicii mei (din partea tatalui) au cumparat in anul 1960 un teren printr-un contract de vanzare - cumparare . In contract este precizat ca actul de intabulare se va face dupa incheierea unui litigiu avut de proprietari. Pe spatele contractului este ;precizat ca s-a incheiat litigiul , insa nu este semnat de notar. In extrasul CF apar proprietari vanzatorii . Dupa decesul tatalui meu , am incercat sa facem succesiunea si am constatat ca nu s-a facuit succesiunea nici dupa bunica si ne-am lovit de problema de mai sus . Vanzatorii sunt decedati si nu stiam nimic despre mostenitorii acestora . Am deschis un proces de uzucapiune (sper ca am sris corect) insa dosarul a fost respins de judectaor de 2 ori.
Intre timp am reusit sa aflam cine sunt mostenitorii si sa luam legatura cu ei , iar acestia sunt de acord sa faca un act de donatie sau contract de vanzare -cumparare . Problema este ca ei nu stiau de existenta terenului iar acesta nu a fost inclus in succesiune . Am incercat sa facem suplimentare de succesiune si ne-am lovit de o alta problema , ei detin act de mostenire doar dupa mama , iar proprietari ai terenului sunt mama si tatal lor . Tatal a decedat primul . Mostenitorii nu mai detin nici un fel de act (nici macar certificatul de deces al tatalui ) , sunt persoane in varsta si bolnave si le este destul de greu sa inteleaga si sa incerce sa obtina actele pe care nu le au .
Va rog daca se poate sa ma ajutati cu un sfat . Din pacate nu am primit nici o alta varianta din partea notarului si nici a avocatului .
Multumesc !

Alte discuții în legătură

Buna ziua. mentionez ca ma rasfoit forumul dar nu am regasit ... Utilizator628 Utilizator628 Buna ziua. Mentionez ca ma rasfoit forumul dar nu am regasit o speta similara, drept pentru care va rog, in masura timpului disponibil, sa va exprimati un ... (vezi toată discuția)
Refuz demarare obtinere certificat de mostenitor razv42 razv42 Buna ziua! Bunicul meu a cumparat un teren in baza unui contract de vanzare cumparare in anii 90 si ceva. Anul trecut am reusit sa obtinem titlul de ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire dupa 50 ani niccoo niccoo In 1960 bunicul a oferit tatalui meu, alaturi de casa lui, o suprafata de teren pe care a construit o locuinta, fara ca la acea data si ulterior sa faca act ... (vezi toată discuția)