avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dezbatere mostenire dupa 50 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dezbatere mostenire dupa 50 ani

In 1960 bunicul a oferit tatalui meu, alaturi de casa lui, o suprafata de teren pe care a construit o locuinta, fara ca la acea data si ulterior sa faca act pe bucata de pamant din curte si de sub casa. Tata are act doar pe casa, nu si pe pamant. In total, bunicii dinspre tata au avut 5 copii. Bunicii si 3 dintre copiii lor, printre care si tatal meu au decedat, in casa construita in 1960 , in momentul de fata locuieste doar mama mea. Mai sunt in viata 2 frati dinspre tata si 5 copiii apartinand celorlati doi frati decedati. Acum mama vrea sa intre in posesia pamantului de sub casa si din curte. Este nevoie de acordul tuturor mastenitorilor dinspre bunici sau exista si alta procedura? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: niccoo , utilizator 17:14, 2 Aprilie 2011
Buna ziua !
In conditiile spetei , cea mai buna varianta este aceea a initierii unei actiuni in constatare a dreptului de proprietate asupra terenului in instanta ...
Se plateste impozit pe teren,din 1960, sau doar pe casa?
Sa incerce mama dvs. sa discute la Prefectura pt. aplicarea L.7/1996-procedura necontencioasa, administrativa., care este agreata tocmai prin faptul ca degreveaza instantele si a fost impusa, de Uniunea europeana-inscrierea tuturor terenurilor(si inclusiv a platii taxelor locale) in cadastrul general, care trebuie efectuat pana in 2014.

Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2011
avvalentina, utilizator
Teoretic toti cei enumerati sunt mostenitorii de drept dupa bunicul dvs.Practic toti pot renunta in favoarea dvs.pentru ca dvs.puteti sa intrati la mostenire dupa bunicul patern,in urma decesului tatalui dvs.,mama dvs.neavand calitatea de mostenitor in acest caz(nora nu mosteneste pe socri si nici invers).Dupa care dvs.fie faceti vanzare-cumparare cu mama dvs. fie mama va vinde casa ca oricum sunteti mostenitoarea sa,scutindu-va ulterior de alte taxe.
buna ziua,
plateste impozit atat pe teren cat si pe casa din anul 1960.
problema este ca pentru teren am gasit o schita de la primarie in care sunt trecuti toti vecinii, dar pentru casa nimic. contractul de servicii de la electrica este pe adresa unde locuieste din 1960.
as dori o rezolvare mai simpla, avand in vedere ca ceilalti mostenitori dinspre bunic fie sunt decedati, fie sunt plecati din tara.
multumesc.

Faceti un drum la Prefectura si solicitati emiterea Ordinului acestuia-procedura administrativa-.

Alte discuții în legătură

Mostenire bunuri de la bunic Raimonda Raimonda Va prezint urmatoarea situatie: -casa construita de parintii mei in 1960,dar pe numele bunicului -taxele casei platite de parintii mei -exista ... (vezi toată discuția)
Uzucapiuni CostelIosub CostelIosub Sunt mostenitoarea unui parinte care a decedat in 2006. In 1959 tatal meu a construit o casa pe pamantul tatalui. In 1961 a fost inscrisa in registrul ... (vezi toată discuția)
Intrare in posesie ungvart_nicol ungvart_nicol Tatal meu doreste sa construiasca o casa in aceeasi curte cu casa in care locuieste cu mama de 45 de ani. Pamantul de sub casa existenta este al bunicilor de ... (vezi toată discuția)