Buna ziua! Bunicul meu a cumparat un teren in baza unui contract de vanzare cumparare in anii 90 si ceva. Anul trecut am reusit sa obtinem titlul de proprietate emis pe numele vanzatorului si a mamei dansului, care este decedata. Mostenitorii dupa mama sunt vanzatorul si fratele dansului. Problema este ca fratele vanzatorului refuza sa participe la obtinerea certificatului de mostenitor. As dori sa ma lamuriti cum as putea sa procedez pentru a-i obliga sa isi scoata certificatul de mostenitor, in speranta ca voi reusi sa intabulez terenul.
In cazul in care pe titlul de proprietate scrie "cetateanul X (vanzatorul) in calitate de mostenitor al defunctului Y (mama vanzatorului)", nu mai trebuie sa dezbateti nici o succesiune de pe urma mamei vanzatorului, chiar daca este mentionata pe titlu. In acest caz, vanzatorul este unic proprietar; trebuie sa-si faca cadastrul si intabularea terenului, iar apoi sa mearga cu bunicul dvs. la notar, pentru a incheia actul de vanzare-cumparare in forma autentica.
Raspunsul este valabil in cazul in care mama vanzatorului a adus terenul in CAP si era decedata in 1991, la data formularii cererii de reconstituire a dreptului de proprietate.
Problema este ca vanzatorul si mama dansului au calitatea de mostenitori ai defuntului Y ( tatal sau bunicul vanzatorului, nu stiu exact) iar mama este decedata recent.
Vanzare teren
gigelas
Buna ziua,
Bunicul meu,inainte de deces,a facut testament pentru terenul ce l-a avut,mamei mele si unei surori a mea. Este vorba de un teren in indiviziune si ... (vezi toată discuția)